Tek Şartla Kredi Almak Artık Mümkün Gençler İçin Şok Haber
  • Finans 365
  • Kredi
  • Tek Şartla Kredi Almak Artık Mümkün Gençler İçin Şok Haber

Tek Şartla Kredi Almak Artık Mümkün Gençler İçin Şok Haber

18-25 yaş arası vatandaşları  kredi almalarına ilişkin çalışmada sona gelindi. İlgili şartları sağlayan gençlere anında kredi imkanı sunulacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Tek Şartla Kredi Almak Artık Mümkün Gençler İçin Şok Haber
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla iş bulamayan gençler inanılmaz şekilde yorgun. Buna ek olarak eğitim hayatı da devam eden bazı gençler için hem okumak hem çalışmak eziyet halini almış durumda. Bankalar ise kredi verirken oldukça seçici davranıyor. Özellikle düzenli gelir isteyen ve kefil göstermeyi şart koşan bankalar gençlere de fazla kredi vermiyor. Nakit ihtiyacını ve eğitim masraflarını karşılamakta zorlanan gençler için devlet çalışma başlatmıştı. Başlatılan çalışma nihayet bitti. Edinilen bilgiye göre belli şartları sağlayan gençler 15 bin TL’ye varan limitlerle kredi alabilecek. Faizsiz kredi alacak olan gençler aldıkları krediyi 1 sene de geri ödemeyecek. Bu sayede gençler tüm ihtiyaçlarını borç ödeme telaşı olmadan karşılayabilecek.

Mavi Kartlılar da Yararlanabilecek

Devlet tarafından kredi almak için şartlar belirlenmişti. Bu şartlardan ilki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Türkiye’de ikamet etmek olarak açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma mevzuu biraz daha genişletilerek mavi kartlı olanların da bu krediden yararlanacağı belirtildi. Mavi kart olsa dahi kişiler Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yer almalıdır. Buna ek olarak kişiler 18 ila 25 yaş arasında olmalıdır. Başvuru esnasında 18 yaşının içinde olunması gereklidir. Başvuruların sonuçlanması esnasında 18 yaşına girer düşüncesi sıklıkla karşılaşan bir hatadır. Bu şekilde lan başvurular geçersiz sayılacaktır. Maddi durumu iyi olmayan genlere bu kredi verileceğinden hiçbir yerden maaş ya da ödeme alınmadığına ilişkin evraklar da başvuru dosyasına konulmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP