DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Her Ay Öğrencilere 4 Bin 500 TL Burs Verilecek! Bakan’dan Öğrencileri Sevindirecek Açıklama
  • Finans 365
  • Gündem
  • Her Ay Öğrencilere 4 Bin 500 TL Burs Verilecek! Bakan’dan Öğrencileri Sevindirecek Açıklama

Her Ay Öğrencilere 4 Bin 500 TL Burs Verilecek! Bakan’dan Öğrencileri Sevindirecek Açıklama

Öğrencilere müjde! Bakan Varank katıldığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı'nda önemli kararlar açıkladı. Video konferans yöntemi ile katıldığı toplantıda bazı alanlarda tarihi adımların atılacağı ile ilgili sinyaller verdi. Bunun yanında öğrenciler içinde burs müjdesini verdi. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Her Ay Öğrencilere 4 Bin 500 TL Burs Verilecek! Bakan’dan Öğrencileri Sevindirecek Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrencilere müjde! Bakan Varank katıldığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı’nda önemli kararlar açıkladı. Video konferans yöntemi ile katıldığı toplantıda bazı alanlarda tarihi adımların atılacağı ile ilgili sinyaller verdi. Bunun yanında öğrenciler için de burs müjdesini verdi. Detaylar haberimizde.

Varank açıklamasında pandemi dönemi ile birlikte teknoparklar ve AR-GE tasarım merkezlerine çalışmalar yaptıklarını söyledi. Açıklarında sanayi doktora programına da değinindi.

Mustafa Varank’ın konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“47 üniversitenin, 147 sanayi kuruluşuyla yaptığı 188 projeyi destekleyeceğiz. Sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda 645 doktora öğrencisi yetiştirilecek. Bu öğrencilerimize eğitimleri süresince aylık 4 bin 500 lira burs desteği sağlıyoruz. Mezuniyetlerini takiben 3 yıl boyunca istihdam desteği de sunuyoruz. Programı ilk defa geçen sene başlatmıştık. Sektörden çok yapıcı geri dönüşler aldık. Bu sene, geçen seneye göre üniversite sayısı da firma sayısı da öğrenci sayısı da arttı. Teknopark firmalarımız da programdan yararlanabiliyor. Program, getirdiği vizyoner yaklaşımla sanayideki yapısal dönüşümde kritik bir rol oynayacak.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP