DOLAR

32,3775

0.16%
EURO

35,0852

-0.1%
ALTIN(gr)

2.324,24

0,22%
BİST 100

%
Isınmayan Ev Kalmayacak Açıklamalar Şaşırttı

Isınmayan Ev Kalmayacak Açıklamalar Şaşırttı

Kış kendini göstermeyisürdürürkenyetkililerdeninanılmaz bir açıklama geldi. Yakıt desteği sağlanacağı açıklandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Isınmayan Ev Kalmayacak Açıklamalar Şaşırttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bölgelere göre yakıt desteğinin sağlanacağını açıklayan devlet yeni bir destek paketin fitilini ateşlemiş oldu. Edinilen bilgiye göre vatandaşları soğuktan şikayet ettiği öğrenildi. Yaşanılan bu durum devleti harekete geçirdi. Pandemidolayısıylavatandaşları bir çoğunun işten çıkartılması kişilerin yakacak almasın engeloluyor. Bu bağlamda devlet gıda ve giyim destekleri gibi yakacakdesteklerinin dev verilmesi için elinden gelen yapıyor. Devlet yakacak desteği vermek için birçok plan oluşturmuş durumda. Ancak şimdilik sadece tek seçenekteyoğunlaştırdı. Buna göre bölgelere göre yakacak desteği verilecek. Verilecek olan destekler kimi yerlerde nakdi olurken kimi yerlerde doğrudan odun ya da kömürşeklinde olacak. Bununkararı yine yetkililer verecek. Ödemlerin hemen başlamasınıplanlayan devlet diğer destekler için çalışmalarını başlattı.

Başvurular E Devlet Kanalıyla Yapılacak

Yakacak desteğine ek olarakailelerin evlerine de destek sağlanacak. Bazı zamanalar sadece yakacak desteği yeterli olmayabiliyor. Evin eski olması ve yalıtımsız oluşu yakacak desteklerinianlamsızlaştırmaya yetiyor. Bundandolayı yakacak desteği için başvuruda buluna vatandaşlarınbarınma desteği için de başvurması çok önemli olacak. Bu bağlamda kişilerin evleri ziyaret edilerek evdeki eksiklerin gediklerin tamamlanmasınıbekleniyor. Bazı evler tamiratı kaldıracakkadar yeni ve yalıtımlı olmuyor. O zamandevlet 2. Kartını oynayacak. Bunagörekişilerinprefabrik eve çıkması için yaklaşık 20 bin TL ödeme yapacak. Ödemelerin hemen ardındankişilerinprefabrikeve geçip bunu da sistem geçirmesini isteyecek. Ardından gerektiği ölçüde yakacak desteği sağlanacak. E Devlet aracılığıyla başvuru yapılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP