TCMB Faiz İndirimi Trump’ı Çıldırttı! En Düşük Faizi ABD Verecek (Dolarda Düşüş Başlıyor)
  • Finans 365
  • Döviz
  • TCMB Faiz İndirimi Trump’ı Çıldırttı! En Düşük Faizi ABD Verecek (Dolarda Düşüş Başlıyor)

TCMB Faiz İndirimi Trump’ı Çıldırttı! En Düşük Faizi ABD Verecek (Dolarda Düşüş Başlıyor)

Merkez Bankası faiz kararı sonrası faiz lobilerinde hareketli anlar yaşanıyor. TCMB’nin ardından Avrupa Merkez Bankası faizleri indirme kararı aldı. Dolar kuru faiz indirimin ardında 5,66 seviyesine kadar düştü. Gözler FED’in faiz açıklamasına çevrilmişken ABD Başkanı Trump’tan önemli açıklama geldi. İşte trump’ın faiz açıklaması.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
TCMB Faiz İndirimi Trump’ı Çıldırttı! En Düşük Faizi ABD Verecek (Dolarda Düşüş Başlıyor)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Trump ve FED Başkanı Powell arasındaki sert rüzgarlar şiddetli bir şekilde devam ediyor. FED’in eylül ayı toplantısı öncesi her fırsatta faiz indirimi isteğini dile getiren Trump, maliyeti daha düşük yuan karşısında dolarında borçlanma maliyetlerini düşürmek için faizlerin düşürülmesini istiyor.

Powell ve bazı merkez bankası üyeleri faiz indiriminin yaşanan konjektörde riskli olduğunu belirterek indirim konusunda güvercin tutumunun korunmasını istiyor. Bu ay gerçekleşecek olan toplantı öncesi ABD ekonomisinde tedirginlik havası hakim.

FED karşısında açıklamaların belkide bu zamana kadar en sertini sosyal medya hesabından paylaşan Trump, “Faizlerimizin sıfıra veya daha alt bir seviye çekerse ABD borçlarını daha kolay finanse edebilecek bir yapılandırma alanı bulmuş oluruz” dedi. Trump “Dünya ekonomisi içerisinde en büyük güce sahip ülkeyiz ve en düşük faizi daima ABD ödemeli” dedi.

Faiz açıklamalarının ardından FED başkanı Powell’ı eleştirn Trump yaşananların saflıktan öteye bir şey olmadığını ve bu fırsatı kaçırmamalıyız uyarısında bulundu.

Dünyada Japonya Merkez Bankası, İsviçre Merkez Bankası gibi global bankalar kredi talebini arttırmak için sıfır ve altında faiz uyguluyor. Trump’ın faiz ısrarı doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine sebep oluyor. Dolar bu hafta gelişen ülke para birimleri içerisinde en fazla değer kaybeden para birimi oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP