DOLAR

32,3829

0.19%
EURO

35,0588

-0.07%
ALTIN(gr)

2.324,37

0,23%
BİST 100

%
90 Milyon TL Ödenek Ayrıldı Başvurular Rekor Düzeyde

90 Milyon TL Ödenek Ayrıldı Başvurular Rekor Düzeyde

Devlet desteği almayan kimse kalmasın diye her dönem yeni bir kategori oluşturuluyor. Sırada ihtiyaç sahibi er, erbaş aileleri var. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
90 Milyon TL Ödenek Ayrıldı Başvurular Rekor Düzeyde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklaya göre yeni dönemde tüm vatandaşlara destek ödemesi sağlanacak. 90 milyon TL ödenek ayrıldığı açıklanırken bu ödenekten yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru işlemlerini tamamlamaları bekleniyor. Başvuru için acele etmesi gereken vatandaşlar işlemlerini E Devletten halledebilecek. E Devletin sıkışık olması halinde Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı da başvuru alabilecek. Her iki platformda başvuruları yazılı şekilde kabul edecek. Bundan dolayı sözlü ya da yazılı şekil kurallarına uymayan başvurular kabul edilmeyecek. İhtiyaç sahibi er ve erbaş aileleri için düzenlenen ödeme paketinin içinde farklı seçenekler de mevcut. Toplumun her kesimine hitap edecek olan ödeme paketi için binlerce başvuru alındı. Ancak ilerleyen zamanlarda başvuruların daha da artması bekleniyor.

Ödemeler 2 Ayda Bir Yapılacak

Er ve erbaş aileleri için 2 ayda bir ve ayda bir olmak üzere iki farklı ödeme paketi oluşturuldu. 2 ayda bir 400 TL ödeme yapılması planlanıyor. Asker çocuklarının da ödeme kapsamına alınması bekleniyor. Asker çocuklarına zamlı ödeme yapılması gündemde. Buna göre 100 TL’den 150 TL’ye çıkartılan ödemeler için devlet onayı bekleniyor. Eşi vefat eden kadınlar için de düzenleme yapıldı. Buna göre hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve eşi vefat eden kadınlar için yine 2 aylık olacak şekilde ödeme yapılacak. 2 ayda bir 650 TL ödeme alacak olan kadınların hiçbir yerden maaş almaması gerekiyor. İlerleyen zamanlarda maaş alan kadınlar sistemden ödeme alamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP