DOLAR

32,3828

0.11%
EURO

35,0674

-0.2%
ALTIN(gr)

2.317,40

1,77%
BİST 100

%
Bu Habere En Çok Ücretsiz İzne Ayrılanlar Sevinecek Tam 10 Ay Ödemeye Devam
  • Finans 365
  • Finans
  • Bu Habere En Çok Ücretsiz İzne Ayrılanlar Sevinecek Tam 10 Ay Ödemeye Devam

Bu Habere En Çok Ücretsiz İzne Ayrılanlar Sevinecek Tam 10 Ay Ödemeye Devam

Pandemiden sonra birçok sebepten dolayı vatandaşlar iş yerinden ayrıldı. İşinden tamamen ayrılamayanlar için ödeme planı oluşturuldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Bu Habere En Çok Ücretsiz İzne Ayrılanlar Sevinecek Tam 10 Ay Ödemeye Devam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binlerce vatandaş tamamen işsiz kalırken bazı vatandaşlar kısmen de olsa işten çıkarıldı. İş yeri kapanmayan ancak ücretsiz izne ayrılan vatandaşlar için çeşitli ödeme paketleri gündeme kondu. Bunlardan ilki ise yakın tarihte hayata geçirilecek. İŞKUR iş birliğinde yapılacak ödeme nakdi destek ödemesi olarak isimlendirildi. Ödeme sayesinde 10 ay boyunca ücretsiz izne ayrılan tüm vatandaşlara 1177 TL ödeme yapılmış olacak. Nakit olarak yapılacak ödeme için tüm çalışmalar bitti. Başvurular içinse yetkililerin onayı bekleniyor. Başvurular online şekilde ya da İŞKUR’a giderek yüz yüze kayıt şeklinde olacak. Bu ödemeden yaralanmak için ekstra hiçbir destek ödemesinden yararlanılmaması gerekiyor.

Prim Gün Sayıları Ödemeleri Belirleyecek

İster iş veren ister işçi tarafından başvuru oluşturulabilir. İş veren tarafından oluşturulacak ödeme için iş yerini incelemeye ekip gönderilmesi planlanıyor. Aynı durumun işçinin başvurusunda oluşması noktasında bir açıklama yapılmadı. Ancak edinilen bilgiye göre İŞKUR’un gözüne takılan bir durumda iş yerinin ekiplerce denetlenmesi durumu söz konusu olabilir. İş veren nakdi destek ödemesi için başvuru oluştururken toplu başvuru oluşturabilir. Her işçi için ayrı ayrı form doldurulmasına gerek yok. Ödeme süreleri ise prim günler üzerinden hesaplanacak. Buna göre 600 gün sigortalı çalışan vatandaşa 180 gün ödeme yapılması planlanırken 900 gün sigortalı vatandaşlara 240 gün 1080 gün sigortalı çalışanlara ise 300 gün ödeme yapılması gündemde. Ödemeler PTT aracılığıyla vatandaşa ulaştırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP