DOLAR

32,5385

0.1%
EURO

34,8289

0%
ALTIN(gr)

2.494,23

0,40%
BİST 100

%
Çocuklar Okullarına Daha Rahat Gidebilecek Ödemeler İçin Geri Sayım Başladı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çocuklar Okullarına Daha Rahat Gidebilecek Ödemeler İçin Geri Sayım Başladı

Çocuklar Okullarına Daha Rahat Gidebilecek Ödemeler İçin Geri Sayım Başladı

Pandemi dolayısıyla birçok kişiişinden olurken aileler için sıkıntılı bir dönem başladı. Özellikle çocuklu aileler bu sıkıntıyı daha da derinden hissediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Çocuklar Okullarına Daha Rahat Gidebilecek Ödemeler İçin Geri Sayım Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısa çalışama ödeneği ve diğer devlet ödemeleriyle ayakta kalan vatandaşlariçin pandemi sıkıntıdan başka bir ley olmadı. Sağlıktan önce aile geçimini düşüne aile bireyleri devletten gelecek desteködemelerini gözlerin kırpmadan bekliyor. Özelliklebelli bir kontenjana sahip ödemeler için gece gündüz kurum kapılarındabekleyenvatandaşlara devletten yeni bir müjde geldi. Bu müjde çocukluaileleri daha çok ilgilendiriyor. Buna göre hane içindeçocuğu olan ve çocuğu okula giden her vatandaşa çocuğun eğitim kademesine göre ödem yapılacak. Yapılacak olan ödemenin geri ödemesi planlayacak.Bundan dolayı vatandaşlarınçekinmeden başvuruda bulunması bekleniyor. Ödemedenyararlanmakisteyenvatandaşların E Devletten ya da Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından başvuru oluşturması gerekiyor. Başvuru sürelerinin kısıtlı olacağını belirten yetkililerveliler için uyarıda bulundu. Erkenden başvuru yapılması gerektiğini belirten yetkililer ek bir süreninverilemeyeceğinin de duyurusu yaptı.

Geliri Olan Vatandaşların Bunu Belgelemesi Gerekecek

Ana okuluna giden çocuklar için dahi verilecek ödeme lisans öğrencilerini kapsıyor. Ancak lisans öğrencileri velileriyle başvuru yağmayacak. Yaşı 18’den büyük olan her vatandaş kendi başvurusukendiyapabilecek yaşı 18’den küçük olanlarvelileriyle beraber başvuruda bulunacak. Devlet özelliklevelilerinformlarını daha da dikkatli inleyecek. Yapılan açıklamaya göre öğrencinin kimlik kartı bilgilerine ek olarak velinin kimlik kartı bilgileri ve maaş bordosu istenecek. Lisans öğrenciler için de bu durun geçerli olacak. 821 TL’ye kadar aylık ödeme yapılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP