DOLAR

32,3403

0.24%
EURO

35,1088

-0.14%
ALTIN(gr)

2.306,50

1,29%
BİST 100

%
Financial Times: Türk Lirasına yatırım yapan yatırımcılar endişeli!
  • Finans 365
  • Finans
  • Financial Times: Türk Lirasına yatırım yapan yatırımcılar endişeli!

Financial Times: Türk Lirasına yatırım yapan yatırımcılar endişeli!

Türk Lirası yatırımı bulunan yatırımcıların ve analistlerin TCMB tarafından atılacak adımlarla dolar kurunun düşüp düşmeyecek olduğu konusunda endişe havasının hakimiyet kurduğu açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Financial Times: Türk Lirasına yatırım yapan yatırımcılar endişeli!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk ekonomisi son yıllarda dolar kuru ataklarından dolayı zor zamanlar yaşıyor. Dolar kurunun sürekli olarak artış eğilimi göstermesi enflasyon üzerinde gıda fiyatlarını ve tüm ürünlerin fiyatlarını yakından etkilediği ve büyük zamlar yapıldığı için artırıyor.

İngiltere’nin dünyadaki en iyi tanınan gazetelerinden birisi olan Financial Times (FT) Türkiye hakkında kaleme aldığı haberinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından atılan adımların dolar kurunu düşürüp düşüremeyecek olduğu konusundan yatırımcıların ve analistlerin endişeli olduğunu açıkladı.

FT, Türk Lirasının değer kaybının devam edecek olduğundan endişe eden yatırımcı ve analist sayısının son zamanlarda dolar kuru atakları ve alınan kararların işe yaramamasından dolayı artış eğiliminde olduğunu ve artmaya devam edeceğinin beklendiğini açıkladı.

Financial Times, “TCMB’nin faaliyetlerini yakından inceleyen beş yatırımcı ve analist, isimlerini gizli tutmak şartıyla rezervlerden endişelendiklerini söyledi. Bazıları, Türk yetkililerin TL’ye karşı kısa pozisyon tavsiye eden ABD merkezli uluslararası yatırım bankası JP Morgan’a açtığı soruşturmanın ardından konuşmaktan çekindi. TCMB’nin bu hamlesi, bankanın yerel seçimler öncesi TL’nin değerini yüksek tutmak için rezervlerini tükettiğine dair endişeleri artırdı. TCMB bununla ilgili yorum yapmayı reddetti.” dedi. Tim Ash ise bu iddiaları destekledi ve “İster net rezerve bakalım ister brüt rezerve, sonuçta yeterli rezerve sahip olmadıkları görülüyor. Piyasadaki herkes Türkiye’nin TL’yi etkili ve sürdürülebilir bir şekilde korumak için yeterli rezervi kalmadığını biliyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP