DOLAR

32,3624

0.13%
EURO

35,0311

-0.15%
ALTIN(gr)

2.324,01

0,21%
BİST 100

%
Beklenen Zam Oranları Netleşmeye Başladı Ödemeler Yakında

Beklenen Zam Oranları Netleşmeye Başladı Ödemeler Yakında

Pandeminin etkisiyle çalışanların ve emekli olanlar maaş zamlarını yakından takip ediyor. Devlet her koşulda vatandaşın yanında olmaya çalışıyor. Özellikle maaşlarla ilgili düzenlemeler hızlı şekilde konuşulup karara vardırılıyor. Yeni yapılacak düzenlemelerle düşük maaş alan kesimin yüzü gülecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Beklenen Zam Oranları Netleşmeye Başladı Ödemeler Yakında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enflasyon Oranına Belirleyici Olacak

Yeni yıla memnun edici zam oranlarıyla girmeyi umut eden vatandaş zam konusunu araştırmaya başladı. Zamların kapıda olması bilinen bir gerçekken detayların henüz paylaşılmamış olması vatandaşı bir hayli heyecanlandırıyor. Emekliler içinse Tüm Emekliler Derneği sorulması gereken tüm sorular soruyor, teklifleri veriyor. Enflasyona göre şekil alınacağı konuşulsa da vatandaş gelecek açıklamayı bekliyor. Enflasyona bağlı zam oranının şu an için %4 olarak konuşulması herkes için sevindirici bir gelişme. Ancak detaylar tam olarak belli değil. Memur ve memur emeklilerini daha çok ilgilendiren bu konu için başka seçenekler de masada.

Devlet ekonomisi sabit bir kavram olmadığından enflasyon da buna göre değişiyor. Alt limit olarak belirlenen %4’ün değişmesi bekleniyor.

Şayet herkesin düşündüğü gibi bir durum oluşursa artan enflasyon değeri maaşlara ekstra yansıtılacak. Bu noktada gözler Merkez Bankasında. Merkez Bankasının oluşturacağı beklentilerle zam oranı da şekillenmiş olacak. Beklentiler ortaya çıkan enflasyon oranının altında kalırsa zam oranının %0.4artması söz konusu. Ancak daha da artması beklenmiyor. Maksimum artacak olan miktar +0.4 olarak öngörülüyor. 4+4+4 ay şeklinde zam oranları dağıtılacağı gibi 6+6 ay şeklinde de olabilir. Yapılan düzenlemelerin tamamen emekli lehine olması bekleniyor. Ödeme tarihleri için de yeni bir takvim düzenlenmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP