DOLAR

32,5804

0.08%
EURO

35,0010

0.47%
ALTIN(gr)

2.427,58

0,19%
BİST 100

%
Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek

Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek

21 Eylül itibariyle eğitim öğretime yüz yüze kademeli olarak başlandı, MEB ek dersler hakkında ek ücret açıklaması yaptı, haftada 10 saate kadar ek ders alınabilecek! Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip Koronavirüs salgını sebebiyle eğitim öğretime uzaktan devam edilmekteydi, kademeli yüz yüze eğitime birinci sınıf ve anaokulu öğrencileriyle birlikte bugün başlandı. Okula eğitim hizmetine dönen öğretmenler ek ücret ödenip ödenmeyeceğini merak ediyordu, MEB tarafından öğretmenlerin çok merak ettiği ek ders ücreti konusuyla ilgili açıklama yapıldı.

Ek Ders Ücretleri Ödenecek

Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlüğü tarafınca yayınlanan yazıda: öğretmenlerin canlı ders sayısı, haftalık aylık okutacağı ek ders karşılığını geçen öğretmenler ek ders ücreti alabilecekler. Canlı ders sayısını doldurmayan öğretmenler ek ders ücreti alamayacaklar. Yapılan son düzenleme ile birlikte bir ve dördüncü sınıf öğretmenleri sabah 8.30’la akşam 20.20 saatleri için esnek, branş öğretmenleri içinse 24 saate kadar canlı ders görevi verilmişti.

Ek Ders Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

Ek Ders Ücretleri memur maaş zammına göre artış göstermekte, maaş dışında ödenen ek ders ücretleri ek verilen ders saati üzerinden hesaplanarak aylık ek ders ücreti olarak ay başlarında hesaplara yatılırılarak ödenir. Ücretli öğretmenlerin almış olduğu maaş aylık ek ders ücreti toplamı üzerinden verilmekte, sözleşmeli öğretmenler ve Kadrolu öğretmenler maaşları haricinde ek olarak ders ücreti şeklinde ödeme almaktadırlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP