Kırsal Kalkınmaya Yatırımcı Hamlesi Geliyor Devlet Desteği Nasıl Olacak?

Kırsal Kalkınmaya Yatırımcı Hamlesi Geliyor Devlet Desteği Nasıl Olacak?

Şehirleşmenin getirdiği işsizlik sorununa çözüm arayan devlet kırsal kesimleri de mercek altına almış durumda. Vatandaşlardan da kırsal kesimde kendi işini kuracaklara destek vermeyi planlıyor. Tebliğlerin yayınlanmasının ardından harekete geçecek olan kurumlar ilgili vatandaşlarla irtibata geçmeyi planlıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Kırsal Kalkınmaya Yatırımcı Hamlesi Geliyor Devlet Desteği Nasıl Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toprağa Dönüş Başlayacak Vatandaş Umutlu

Doğal kaynakların ve çevrenin sağlayacağı gelir kaynaklarının değerlendirilmesini amaçlayan hibe desteği ile memleketin her yanında üretimin de artması bekleniyor. Kırsal alanlardaki düşük gelir düzeyine dikkat çeken devlet bunun önüne geçmek için vatandaşa teşvikler sunmaktadır. Doğal hayatın şehirleşmenin gerisinde kaldığına vurgu yapılırken bu durumu tam tersine .çevirmenin mümkün olacağı belirtildi. Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar başlığı altında verilecek desteğe ek olarak Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları başlığı altında da yeni desteklerin olacağı açıklandı. 5 yıl süre ile bu desteklerin devam edeceği de eklendi.

Doğal çevre korunurken de aynı zamanda buradan kazanç sağlamanın da mümkün olduğunu belirten ilgililer bunun için vatandaşa büyük fırsatlar sunuyor. Sunulan hibe desteği ile vatandaş dilediğişekilde kendi işini kurabilecek. Yatırımların da bu minvalde artırılacağını duyuran ilgiler destek için alt limitin en az 250 bin TL olacağını açıkladı. Üst limit ise 3 milyon TL olarak planlanıyor. Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları kapsamında ise vatandaşa alt limit olarak 20 bin TL üt limit olarak ise 500 bin TL destek sağlanması bekleniyor. Ana mevzuatın çok iyi takip edilmesi gerektiğini belirten yetkililer bu mevzuata göre desteklerin alınacağı ve kişilerin bu destekleri yatırıma dönüştüreceği belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP