Tarım Üretimine Destekler Artarak Devam Ediyor Hibe Destekleri Ne Kadar Olacak?

Tarım Üretimine Destekler Artarak Devam Ediyor Hibe Destekleri Ne Kadar Olacak?

Kırsal kalkınma konusu vatandaş kadar devletin de gündeminde. Kırsal alanda iş kurmak için vatandaş için ayrı destek paketleri yürürlüğe konulurken bu konuda kararsız olanlara da teşvik ödemeleri söz konusu. Kırsal kalınmada tarım ilk sıralarda yer alırken bunu hayvancılık ve diğer kırsal alan işleri takip ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Tarım Üretimine Destekler Artarak Devam Ediyor Hibe Destekleri Ne Kadar Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Bin TL’ye Kadar Destek Almak Mümkün

En son yapılan çalışmanın kapsamı sera üreticilerini ilgilendiriyor. Tarımda seracılığın yaygınlaşması ile beraber vatandaş da arayışlara girmeye başladı. Devlet bu noktadaki hareketliliği fark ederek seracılık konusunda iş kuracak olan vatandaşa devlet desteği sunacak. Şu anda seracılıkta işi hazır olan vatandaşlar içinse farklı destek paketleri üzerinde de çalışılıyor. Seracılık devlet ekonomisinde de büyük bir rol oynuyor. Serada tarım faaliyetleri hız kesmeden devam ettiği için üretim yıl boyu devam ediyor.

Aynı sezon içinde birden fazla ürün elde etmek isteyen vatandaşlar sera faaliyetlerini tercih ediyor. Devlet ekonomisi içinde tarımsal ürünlerin bazıları çok önemli. Bunların seralarda tekrar tekrar yetiştirilmesi ekonomik anlamda da olumlu bir durum. Seracılık hibe desteğinin alınması için belli koşulları sağlamanız gerekiyor. İlk olarak serayı kurduğunuz alanın 3 dekardan küçük olmadığına emin olmalısınız. 3 dekardan büyük olan alanlar için %50 devlet desteği sağlanırken ayrıca KDV hariç 2 milyona kadar tanımlanmış üst limitten faydalanma hakkınız var. Devlet desteği Genç Çiftçi projesi kapsamında verileceğinden 18-51 yaş aralığında olmanız da gereklidir. Vergi borçlarının sorgulandığı başvuruda vergi borcundan muaf olmanız gerekiyor. Ayrıca seracılık faaliyeti dışında başka faaliyetlerde de bulunmamanız gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP