Asgari Ücrete Sonunda Beklenen Zam Geldi

Asgari Ücrete Sonunda Beklenen Zam Geldi

Ülkemizde asgari ücret ile çalışan çok sayıda vatandaş bulunmakta ve son zamanda hepsinin gözü maaş haberindeydi. Ocak ayında alacakları zam bir önceki yılın Aralık ayında belli oldu. İşte tüm detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Asgari Ücrete Sonunda Beklenen Zam Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 Aralık ayında gelen zam ile beraber şimdi Ocak ayında ne kadar zam alacakları merak ediliyor. Asgari ücret tespit komisyonu görüşmelere 1 Aralık itibariyle başlayacak. Komisyon kapsamında ise işçi, iş veren ve hükümet kadınları yer alacak. TİSK görüşmeleri sonucunda maaşlara ne kadar zam geleceği de kesinleşecek. Ancak tahmini olarak brüt ücretin 3384 Tl, net maaşların 2673 Tl olacağı düşünülüyor.

Orta vadeli olarak önceki yıllardaki oranlara bakılacak, ayarlamada yine önceki yılların enflasyon oranları da dikkate alınacak. 2021-2023 yıllarına ait, bu yıl içinde belirlenen OVP kapsamındaki mali disiplin oranları ise korunmaya devam edecek. Kısaca 2021 yılında işçi ve memurlara 3+3’lük bir zam geleceği görünüyor. Enflasyon bu oranların üzerine çıkarsa ücret ve maaşlar etkilenebilir.

Senaryolara Göre Asgari Ücret Ne Kadar Olur?

Asgari ücret tespit komisyonu sırasında ne kadar zam geleceği merak konusuydu. Bunun üzerine çeşitli senaryolar yazıldı, OVP istatistiklerine göre 2021 enflasyon oranları %8 olacak, asgari ücretin de %8 artacağı düşünülüyor. Yine OVP istatistiklerine göre brüt maaş 3220 Tl ve net maaş 2542 Tl olabilir. Merkez Bankası ise zammın %9.4 olacağını düşünüyor. Ancak maaşları OVP ile aynı düşünüyor. Yılın sonuna doğru her şeyin daha fazla netleşeceği düşünülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP