SGK’dan Müjde Geldi!! Toplu Para Ödemesi Yapılıyor!

SGK’dan Müjde Geldi!! Toplu Para Ödemesi Yapılıyor!

Emekli olmak isteyen insanlar prim günlerini düzenli olarak yatırma mecburiyetinde kalıyor. Ancak başta EYT’liler olmak üzere emekli olamayan vatandaşlar SGK Başvurusu ile birlikte toplu olarak pirim iadesi alabilirler. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
SGK’dan Müjde Geldi!! Toplu Para Ödemesi Yapılıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’dan Prim İadesi Nasıl Alınır?

İşçiler ve memurlar emekli olmak adına ödedikleri primlerini zorda kalmaları durumunda peşin olarak çekme olanağı vardır. Vefat ermiş sigortalılar içinde hak sahibi olan insanlar ölüm aylığı alamadıkları için ödenmiş prim ücretlerini toplu miktarda alabiliyorlar.

Toplu Prim İadesi Koşulları Nelerdir?

Sosyal güvenlik kurumuna yatırılan primlerini gerş almak isteyen insanlar toplu prim iadesi nedir? Nasıl alınır veya koşulları nelerdir diye sabırsızlıkla araştırma yapıyor. Toplu prim ödemesi iki farklı şekilde değerlendiriliyor. Emeklilik yaş şartını sağlamasına karşın gün sayısı yeterli olan insanlar SGK prim ödemelerini peşin olarak alabilirler. Buna fazlalık olarak çalışırken prim ödemesi çok yatırılmışsa da vatandaşlar yüksek olan kısmı tekrar alabilirler. Prim ödemesi yapan ancak diğer koşulları eksik bırakan insanlarda prim ücretlerini toplu şekilde geri verebilirler.

SGK Toplu Prim Ödemesi Başvuru

Prim ödemeleri yapılmasına rağmen emekli olamayanlar insanlar toplu prim iadesi için başvuru yapabilirler. Bu başvurular sosyal güvenlik kurumu il müdürlükleri veya sosyal güvenlik kurumuna yapılabilir. Başvurunun ardından prim iadesini alacak insanlar:

  • Çalıştığı işi bırakanlar ve iş yerini kapatanlar.
  • 1 Ekim 2008 senesinden sonra çalışmaya başlayanlar
  • Emeklilik yaşı gelmesine rağmen koşulları sağlamayanlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP