DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Başvuran Her Vatandaşa 50 Bin TL Kredi Desteği Devletten!

Başvuran Her Vatandaşa 50 Bin TL Kredi Desteği Devletten!

Pandemi sebebiyle vatandaşların ekonomik sıkıntılarını azaltmak için devletten hibe ve kredi imkanı. Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, başvuran her vatandaşa 50 bin TL hibe desteği verileceğini duyurdu. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru için gerekli şartlar neler?Detayları haberimizde topladık…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Başvuran Her Vatandaşa 50 Bin TL Kredi Desteği Devletten!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOSGEB, hibe ve kredi desteği almak isteyen vatandaşlar için başvuru duyurularını KOSGEB internet sitesinden duyurmaktadır. Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar için geri ödemesiz hibe ve kredi desteği veren KOSGEB hem girişimcileri destekliyor hem de ülke ekonomisini canlandırıyor. Özellikle kendi işinin patronu olmak isteyenler için büyük önem taşıyan KOSGEB ülke ekonomisini de canlandırıyor.

Peki Kimler Başvuru Yapabilir?

KOSGEB, kurulduğu günden beri birçok girişimciye destek olmaya devam ediyor. KOSGEB başvuruları için istenilen bilgileri yerine getirmek ve belirlenen zaman diliminde başvuru yapmak gerekiyor. Girişimcilerin hazırladığı paraya göre 50 bin ile 100 bin TL arasında değişen hibe ve kredi desteği bulunmaktadır. Girişimcilerin başvurularını buna göre yapması gerekmektedir.

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank:

“KOSGEB’in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyoruz. İlk defa uygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak.” dedi.

Başvurular Nasıl Yapılır?

KOSGEB başvuruları için girişimcilerin tamamlaması gereken bazı şartlar vardır. Bu şartlar şöyle sıralanıyor;

· İŞKUR tarafından yapılacak olan uygulamalı girişimcilik eğitimi programlarını tamamlayarak sertifika almak,

· Alınan sertifikayla yeni bir proje hazırlamak,

Hazırlanan projelerin sunumunu yapmak ve KOSGEB ‘ten onay almak vesonrasında işi kurmak harcanan tüm masrafları faturalandırmak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP