Malulen Emekli Olmak İsteyen Vatandaşların Dikkatine! O Şart Olmadan Emekli Olmak Mümkün Değil

Malulen Emekli Olmak İsteyen Vatandaşların Dikkatine! O Şart Olmadan Emekli Olmak Mümkün Değil

Sosyal sigorta ve genel sağlık sigorta kapsamında 5510 sayılı kanun kapsamında malulen emekliliğe yeni şartlar gerekiyor, hangi şartlar karşılandığında emekli olabilirsiniz? Malulen emeklilikle ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Malulen Emekli Olmak İsteyen Vatandaşların Dikkatine! O Şart Olmadan Emekli Olmak Mümkün Değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malulen emekli olmak isteyen ya da malul emekli adayı olan birçok vatandaşın dikkatini bu haber çekecek, malulen emeklilik, sigortalı olarak iş hayatına devam eden vatandaşların iş kazası ya da mesleki hastalık geçirmesi sonucu ya da engel durumuna sahip olma halinde malulen emekli olunabilir. Yeni gelen düzenleme ile 4A SSK, 4B Bağ-kur, 4C emekli sandığı kapsamı ile çalışmaya devam eden vatandaşların emekli olabilmeleri adına şartlar belirlendi, Çalışma hayatında kaza sonucu güç kaybı yaşayan vatandaşların en az %60 oranlarında güç kaybı yaşamaları taktirinde malulen emekli olabilirler.

Malulen Emekli Nasıl Olunur?

Her emeklilik gibi malulen emeklilikte de belli başlı şartların karşılanması gerekmektedir, malulen emekli olunacak durumlar iş hayatına meydana gelmiş olmalıdır, doğuştan bir engel sahibi olmak malullüğe girmez. Çalışma sırasında meydana gelen kazalar ya da mesleki deformasyonlar sonucu güç kaybı yaşamak, engel sahibi olmak ve hastalanmak gibi durumlar malullüğe girmekte.

Malulen Emekli Olabilmek İçin Gereken Şartlar

Malulen emekli olmak isteyen vatandaşlar belli şartları karşılaşmaları üzerine emekli olabilirler. Adaylar en az on yıl boyunca çalışmış olmalıdır, 1800 günlük prim şartı doldurulmuş olmalıdır ve alınan hasarın yüzde 60 ve üzerinde olmadı gerekmektedir bu orana sahip olduğunu belirten belge belirlenmiş sağlık kuruluşları tarafınca verilmiş olmalıdır. Bu şartları karşılayan vatandaşlar malulen emekli olmaya hak kazanırlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP