DOLAR

32,5845

0.11%
EURO

35,0321

0.46%
ALTIN(gr)

2.426,60

0,16%
BİST 100

%
Emekliye Sevindiren Haber KPDK’dan Geldi! Beklenen Ek Ödeme Ocak Ayında Geliyor!
  • Finans 365
  • Finans
  • Emekliye Sevindiren Haber KPDK’dan Geldi! Beklenen Ek Ödeme Ocak Ayında Geliyor!

Emekliye Sevindiren Haber KPDK’dan Geldi! Beklenen Ek Ödeme Ocak Ayında Geliyor!

Milyonlarca emekli, kamu personeli danışma kurulu (KPDK) toplantısını beklemekte. Emekliler için düzenlenen aile yardımı talebi kamu personeli danışma kuruluna sunulacak. Emeklilerin istekleri doğrultusunda karara varılırsa, iki çocuklu bir emekli 428 TL’lik bir ek gelir elde edebilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Emekliye Sevindiren Haber KPDK’dan Geldi! Beklenen Ek Ödeme Ocak Ayında Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilere Ek Ödeme Yapılacak Mı? Emeklilere Eş ve Çocuk Ödeneği

Kamu personeli danışma kurulunun toplantıda alacağı kararla birlikte, emeklilere 428 TL ek ödeme yapılacağı söylenmekte. Toplu sözleşmede çözülemeyen konular arasında yer alan bu düzenleme ile alakalı çalışmalara başlanıldı. Emeklilere verilecek olan bu ödeneklerin KPDK tarafından kararlaştırılması bekleniyor. Memurlaraeşlerinin çalışmadığı durumlarda 351,09 TL ve 0-6 yaş çocukları için 77,23 TL çocuk yardımı, 6 yaş üstü çocuklar için 38,62 TL ödeme yapılmıştı. Bu sebeple 6 yaşını geçmiş iki çocuk sahibi olan bir emekli aylık 428 TL’lik aile yardımı alabilecektir.

Emeklilere Aile Desteği

Aylık olarak memurlara, eş ve çocuklarına ödemesi yapılan, hane desteklerinin emeklilere de verilmesi Türkiye Emekliler Derneği ve memurlar konfederasyonunun gündemindeydi. Emekliler için uygulanacak olan aile desteğini, memur konfederasyonları KPDK’da gündeme getirdi. Toplu sözleşme aracılığı ile çözümlenememiş meseleler kamu personeli danışma kurulunda ele alınır.

Emeklilerin Talepleri Neler?

  • Memurlar gibi aile yardımı almak,
  • Toplu taşımadan, emekli kamu görevlilerinin ücretsiz yararlanması,
  • Maaşlarda ayrımcılık olmaması adına farkların ilave ücretler ile giderilmesi,
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında ücretsiz yararlanmak.

Anlaşma sağlanabilirse, kamu personeli olarak emekli olmuş kişiler arasında ki maaş farkları ek ödemeler veya ilave ücretler ile kapatılacak. Emekli maaşı düşük olanlar ödenecek olan ilave ödenekler ile aradaki farkı kapatabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP