Gıda Desteğinde Rakamlar Belli Oldu Görenler Başvuru Ekranına Hücum Etti

Gıda Desteğinde Rakamlar Belli Oldu Görenler Başvuru Ekranına Hücum Etti

Dönem dönem yapılan gıda destek paketleriyle birçok vatandaşa ödemeler yapılıyor. Yeni oluşturulan paketle beraber bu defa vatandaşa 150 TL ile 1000 TL arasında ödemeler yapılması planlanıyor. PTT ile yapılacak olan bu ödemeler için başvuru seçenekleri de oluşturulmuşdurumda. Tüm seçenekler ve olası durumlar da masaya yatırıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Gıda Desteğinde Rakamlar Belli Oldu Görenler Başvuru Ekranına Hücum Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ödeme Tutarının Hane Halkı Belirleyecek

Yapılan açıklamaya göre ödemelerin hanede bulunan kişi sayısına göre artırılacağı belirtildi. Ödemeler nakit olarak yapılacak ve PTT aracılığı ile gerçekleştirilecek. Gıda destek paketlerinin geçmiş dönemlerde koli olarak dağıtımım yapılırken bu dönemde nakit ödeme usulüne geçildi. Vatandaşın kendi ihtiyaçlarını kolay şekilde halledebilmesi amaçlandı. Yapılan gıda destek çalışmalarından tam verim alınmasının da diğer bir amaç olduğu belirtildi. Gıda desteğinden faydalanmak için ilgilerce belirlenen ve duyurusunun yapılacağı şartlara sahip olmak gerektiğinin de altı çizildi.

E Devlet aracılığı ile yapılacak başvuruda vatandaşın E Devlet hesabının bulunması gerekiyor. Devlet desteğinden kim faydalanacaksa o kişinin adına E Devlet hesabı olmalıdır. TC kimlik numarası ve belirlenen şifre ile siteye giriş yaptıktan sonra Aramalar bölümünde ilgili konuyu aratarak başvurusayfasını görüntüleyebilirsiniz. Başvuru hakkınızın olup olmadığını sistem size belirtecektir. Böyle bir hakkınız olduğu taktirde açılan başvuru ekranında sizden istenen bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Ödemeler PTT üzerinden gerçekleşeceği için devletten alınan başka bir destek varsa ve o desteğe ilişkin PTT Bank Ibanınız varsa bilgiler kısmında buna da yer vermelisiniz. Bu şekilde başvurunuz onaylandığı taktirde beklemeden PTT Bank’tan nakit olarak ödeme alabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP