DOLAR

32,3479

0.25%
EURO

35,1044

-0.12%
ALTIN(gr)

2.306,95

1,30%
BİST 100

%
Herkes Günlük Devlet Ödemesi Alacak Vatandaşa 3000 TL Para Yatırılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Herkes Günlük Devlet Ödemesi Alacak Vatandaşa 3000 TL Para Yatırılacak

Herkes Günlük Devlet Ödemesi Alacak Vatandaşa 3000 TL Para Yatırılacak

Yapılan açıklamaya göre vatandaşlara günlük devlet desteği verişecek. Bu durum elbette bazı şartlara bağlandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Herkes Günlük Devlet Ödemesi Alacak Vatandaşa 3000 TL Para Yatırılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlete vatandaşın lehine olan tüm yolları denemeye devam ederken yeni bir çalışma ile vatandaşların karşısına geçti. Buna gör vatandaşlara günlük ödeme yapma fikri yapılan saha çalışmalarında kendisini daha da güçlü şekilde hissettirdi. Günlük yapılan ödemelerde vatandaşlar hem günlük ihtiyaçlarını karşılıyor hem de 1 ay boyunca para bekleme eziyetinde kurtarıyor. Günde 100 ila 120 TL arasın ödeme yapacak olan devlet bunu da belli şartlara bağladı. Devlet ekonomisi çok güçlü olsa da karşılığı olmadan yapılan destekler ekonomiyi de sallamaya başladı. Ancak kazan kazan mantığı ile işlemler yapıldığında hem devlet hem vatandaşlar kazanmış olacak. Bu projeyi devlet İŞKUR ile yönetecek. Detaylar açıklandı izlenecek yol haritası belirlendi.

Vatandaşa İş Kurulacak

Buna göre vatandaşlar hem meslek öğrenecek hem de günlük ödeme alabilecek. Meslekler yurtiçinde kolay istihdam edilecek alanlardan seçilecek. 120 TL ödem alacak olan vatandaşlar ise unutulmaya yüz tutan, meşakkatli ancak istihdam alanında çok kazandıran mesleklerin kurslarına giden vatandaşlara verilecek. 8 ay sürecek meslek kurslarına tam katılım sağlayan bir birey 24 bin TL ödeme alacak minimum. Tüm çalışmalar bittiğinde ve meslek kursu bittiğinde kişiler yalnız başına bırakılmayacak. İstihdam alanına salınacak olan vatandaşlara iş de kurulmuş olacak. Bu çalışamaya katılacak olan vatandaşların 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. 18 yaşından büyük 55 yaşından küçük ve emeklim olmayan vatandaşların kurslardan yararlanması mümkün olacak. Başvuruların ise başlaması için devletten onay bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP