DOLAR

32,4950

-0.17%
EURO

34,9725

0.34%
ALTIN(gr)

2.438,99

0,66%
BİST 100

%
2018’de Hangi Araç Ne Kadar MTV Ödeyecek? MTV Ödemesi Nasıl Yapılır?
  • Finans 365
  • Finans
  • 2018’de Hangi Araç Ne Kadar MTV Ödeyecek? MTV Ödemesi Nasıl Yapılır?

2018’de Hangi Araç Ne Kadar MTV Ödeyecek? MTV Ödemesi Nasıl Yapılır?

Araç sahiplerinin en çok merak ettiği konulardan biri de 2018 yılında ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödeyecekleri. Araç sahiplerinin merak ettiği Motorlu Taşıtlar Vergisini (MTV) kim ne kadar ödeyecek? Araç sahiplerinin araştırmaya başladığı MTV zammı ne kadar oldu? 2018 yılında MTV ödemelerine ilişkin detayları haberimizde siz ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
2018’de Hangi Araç Ne Kadar MTV Ödeyecek? MTV Ödemesi Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni yılla birlikte birçok şeye olduğu gibi MTV’ye de zam uygulandı. Araç sahiplerinin merak ettiği Motorlu Taşıtlar Vergisini (MTV) kim ne kadar ödeyecek? Araç sahiplerinin araştırmaya başladığı MTV zammı ne kadar oldu?

2018 yılında en çok merak edilen konulardan biri olan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), hangi otomobil ne kadar ödeyecek? En çok merak edilen konulardan bir diğeri de MTV ödemelerinin nasıl yapılacağı? 2018 yılında MTV ödemelerine ilişkin detayları haberimizde siz ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz…

Torba yasa tasarısının, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesiyle birlikte, 2018 yılında ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarları da netleşti.

MTV Ödemesi Ne Kadar?

Bütçe ve Plan Komisyonu’nda, görüşülerek alınan kararda MTV’ye yüzde 40 oranında zam yerine 1,300 cc altı için yeniden değerleme oranı olan yüzde 15’in uygulanması, 1,300 cc üzeri araçlar için ise yüzde 25 oranında bir zam uygulandı.

Bunun yanı sıra 2018 yılında alınan araçlarda silindir hacmi ve yaşının yanında aracın değerinin sisteme katılmasını öngören önergenin kabul edilmesine karar verildi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) binek otomobillerde 2018 yılında yüzde 25 oranında bir zam uygulanacak. Bu zam ile birlikte araç sahiplerinin ödeyeceği MTV tutarı da değişmiş olacak.

Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından hesaplanan MTV hesaplama oranı şu şekilde:

MTV Ödeme Şekilleri

Motorlu Taşıtlar Vergisini (MTV) nasıl ödeyebilirsiniz? MTV ödemelerini online olarak bir çok farklı şekilde ödeyebilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisini (MTV) nasıl ödeyebilirsiniz? MTV ödemelerini online olarak bir çok farklı şekilde ödeyebilirsiniz. Bu kapsamda, MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak ödeme gerçekleştirilebilir.

Bir diğer ödeme şekli, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak MTV ödemeleri yapılabilir. Ayrıca, gib.gov.tr’de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 – 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile de yapılabiliyor.

Son olarak da MTV ödemelerini, GİB Mobil uygulaması üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP