DOLAR

32,5155

0.17%
EURO

34,8570

0.26%
ALTIN(gr)

2.474,60

0,52%
BİST 100

%
Tek Kişi 30 Bin TL’yi Alıp Gidecek Ev Almak Artık Çok Kolay
  • Finans 365
  • Finans
  • Tek Kişi 30 Bin TL’yi Alıp Gidecek Ev Almak Artık Çok Kolay

Tek Kişi 30 Bin TL’yi Alıp Gidecek Ev Almak Artık Çok Kolay

Devlet barınma destekleri kapsamında çeşitli uygulamalara gidiyor. Yeni düzenlenen bu ödeme için  farklı projeler gündemde. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Tek Kişi 30 Bin TL’yi Alıp Gidecek Ev Almak Artık Çok Kolay
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla zorunlu haller dışında herkes evinde. Bu bağlamda vatandaşların evi ve evinin durumu git gide önemli bir hal almaya başladı. Evi oturulmayacak gibi olan vatandaşların başvuruda bulunması ve evi için destek istemesi mumken olabilecek. Bu desteğe göre ilk etapta ilgililer eve bir ekip gönderecek. Gönderilecek ekibin kişinin evi hakkında malumat toplanmasını sağlayacak. Oluşturulan rapora göre ilk olarak evi ücretsiz bir şekilde tamir edilecek. Tadilat işlemlerinin ücretsiz olması ihtiyaç sahibi milyonlarca vatandaşın elini bir hayli kolaylaştırdı. Eğer evin tadilatı mümkün değilse ve evin sistemleri oldukça eskiyse o zaman 30 bin TL’lik hibe desteği verilerek kişilerin prefabrik eve çıkması sağlanıyor.

Standart Konfor Alanı Aranıyor

Prefabrik evleri vatandaşın kendisi devletin verdiği para ile kurmuş oluyor. Bu sayede vatandaş normal bir vatandaşın bulunduğu konfor alanına gelmiş oluyor. Vatandaş evi için doğrudan başvuruda bulunabilecekken eşya destekleri gibi ödemeler ile de evini değiştirebilir. Normalde ev eşyası olmayan vatandaşlar devletten eşya almak için destek isteyebilecek. Yine aynı ekip eşyalar için ev elverişli mi diye kontrole gelecek. Eğer evin içi eşyaları çok erken eskitecek kadar rutubetliyse ya da yaşanmayacak gibiyse o zaman önce tadilat ardında 30 bin TL devlet desteğine gidilecek. Bunlardan yararlanmak için kişinin 18 yaşından büyük olması, devletten başka bir destek almıyor olması gerekiyor. Kadınlar yetim ya da öksüz olabileceği gibi eşini kaybeden taraf da olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP