DOLAR

32,4742

0.18%
EURO

34,5631

0.18%
ALTIN(gr)

2.474,66

-0,33%
BİST 100

%
TCMB’den enflasyon tahmini açıklaması

TCMB’den enflasyon tahmini açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, bu yıl sonunda enflasyon oranlarında artış öngördüklerini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
TCMB’den enflasyon tahmini açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, bu yıl içerisinde enflasyon oranlarında nasıl değişimler olacak olduğu konusunda basına yaptığı açıklamada yıl sonu enflasyon beklentisinin %13.4 olduğunu ve bu oranın gelecek 2019 yılı içerisinde %9.3 seviyesine gerilemesini beklediklerini açıkladı.

Birçok sektörde ve alanda yaşanan döviz krizi ile ilgili olarak da açıklama yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, dolar kuru dolayısı ile bazı olumsuz seyreden durumların olduğunu açıkladı.

Gelecek sene içerisinde enflasyon oranlarının tek haneye inmesi konusunda beklenti içerisinde olduklarının açıklamasında bulunan Çetinkaya, bu yıl içerisinde petrol fiyatlarının 73 dolara kadar yükselmesini beklediklerini açıkladı.

Ekonomide işler iyi gitmiyor

Ekonomik olarak bir süredir ciddi bir baskı altında olan Türkiye ekonomisi, ABD’nin yeni uygulayacak olduğu yaptırımların devreye girmesi durumunda yaşayacak olduğu zor süreç dolayısı ile bir süre sorun yaşayacak olduğu iddia ediliyor. ABD ise henüz daha yaptırımları başlatmadığını ama hazırda beklettiğini belirtiyor. ABD’nin yaptırımları konusunda bir süre sonra ne olacak olduğu konusu ise henüz daha merak konusu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP