DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Girişimci Gençlere 150 Bin TL Ödeniyor Geri Ödeme Alınmayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Girişimci Gençlere 150 Bin TL Ödeniyor Geri Ödeme Alınmayacak

Girişimci Gençlere 150 Bin TL Ödeniyor Geri Ödeme Alınmayacak

Girişimciler son dönemde çok fazla destekleniyor. Değişik sebeplerden işimi kaybedenler kendi işlerini kurarken en çok destek yine gençlere verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Girişimci Gençlere 150 Bin TL Ödeniyor Geri Ödeme Alınmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet girişimcilere devamlı destek olmaya çalışıyor. Özellikle genç girişimciler için yapılacak ödemelerle beraber birçok genç kendi işinin patronu olabilecek. Sermaye yetersizliğinden dolayı iş kuramayan binlerce genç var. Faizsiz kredi için araştırmalarını sıklaştıran gençler için fırsat devlet öncülüğünde KOSGEB aracılığı ile geliyor. Geri ödemesiz olacak olan krediler için başvuruda bulunmak yeterli olacak. Başvuru şartları da paylaşılmaya başlandı. Aranan şartlardan ilki açılacak olan kurslarda tam katılım sağlamak olacak. 32 saat olarak belirlenen kurslara devamsızlık yapmayan girişimciler kredi almaya hak kazandık. Eğitim atölyeleri olarak geçen kurslarda girişimciliğe yönelik çalışmalar yapılacak. Atölye çalışmalarının da olacağı eğitimin mesai saatleri içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Geri Ödemeli Hibe Desteğine 2 Yıl Erteleme

Geri ödemeli hibe desteklerinin de olacağı açıklandı. Buna göre 50 bin TL’ye kadar kredi alabilirsiniz. Buradaki krediler de faizsiz olarak girişimciye ödenecek. Ancak ödemeler hemen başlamayacak. 2 yıl geçtikten sonra ödemeler alınacak. Ödeme planlaması oluşturulurken bu durum vatandaşla paylaşılacak. Kurulacak işe ve başvuru bilgilerine bağlı olarak krediyi 100 bin TL’ye çıkartmak mümkün. Eşit taksitlendirmelerle yapılacak olan ödemelerde başka bir şart bulunmuyor. Kendi işini kurmak isteyen vatandaşların kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunun da altı çizildi. Devlet devamlı saha çalışması yaparak kimlerin hangi konuda desteğe ihtiyacı var belirlemeye çalışıyor. Girişimciler ise farklı bir kategoride değerlendiriliyor. Bundan dolayı girişimciler için devamlı ödemeler sağlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP