DOLAR

32,5848

0.33%
EURO

34,7519

0.04%
ALTIN(gr)

2.505,92

0,88%
BİST 100

%
Aralık Ayı Açlık ve Yoksulluk Rakamları Belli Oldu

Aralık Ayı Açlık ve Yoksulluk Rakamları Belli Oldu

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı. Türk İş verilerinin detayları haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Aralık Ayı Açlık ve Yoksulluk Rakamları Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) her ay düzenli olarak gerçekleştirilen araştırma verileri kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre Aralık ayı için gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre oluşan açlık sınırı, yoksulluk sınırı ve harcalamaların en çok yapıldığı kalemlerde belli oldu. İşte Türk tarafından yapılan araştırma sonuçları.

TÜRK İŞ AÇLIK VE YOKSULLUK RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türk İş Sendikası’nın araştırmasına göre Aralık ayında açlık sınırı 1941 TL oldu. Yoksulluk sınırı ise 6 bin 323 TL olarak belirlendi. 2017 yılının Aralık ayında yapılan araştırma sonuçlarında ise açlık sınırı bin 608 lira, yoksulluk sınırı 5 bin 238 lira olarak belirlenmişti. Ayrıca Kasım 2018 yani bir önceki ayda yapılan araştırma sonuçlarında açlık sınırı bin 943 lira, yoksulluk sınırı 6 bin 328 lira olarak açıklanmıştı.

Asgari Ücret Açlık Sınırının Üzerinde

Türk İş Sendikası tarafından açıklanan açlık ve yoksulluk rakamlarının ardından asgari ücret konusuna da değinildi. Asgari ücretin uzun bir aradan sonra açlık sınırının üzerinde bir rakam olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 2019 yılı için net asgari ücret 2.020,90 TL olarak kararlaştırılmış ve uzun bir aradan sonra dört kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak belirlenen tutarın üstüne çıkılmıştır”

Gıda Fiyatlarında İndirim Açıklaması

Türk İş araştırma sonuçlarında gıda fiyatlarında yaşanan indirimlere de değindi. Bu kapsamda enflasyonla mücadele kapsamında kırmızı et, beyaz gibi kalemlerde indirim olduğunu ifade eden Türk İş, “Gıda harcaması çalışmasına temel alınan beslenme kalıbında yer alan ürünlerin fiyatları, özellikle marketlerde, ülke genelinde yürütülen enflasyonla mücadele kapsamında indirimlidir… Hesaplamada dikkate alınan kıyma ve kuşbaşı etin kilogram fiyatı 1 TL daha düşük oldu. Aynı şekilde tavuk fiyatı da geriledi” açıklamasında bulundu.

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP