DOLAR

32,3526

0.3%
EURO

35,1325

-0.02%
ALTIN(gr)

2.306,20

1,27%
BİST 100

%
Kara Listede Olanlara Müjde! Sicil Affı Yolda!

Kara Listede Olanlara Müjde! Sicil Affı Yolda!

2020 yılının başlarında Berat Albayrak sicil affı için ilk öngörüleri vatandaşa aktarmıştı. O günden beri bütün vatandaşlar 2020 sicil affı gelecek mi haberlerini yakından takip ediyor. Peki, Berat Albayrak sicil affı olacak mı sorularına nasıl cevap verdi? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Kara Listede Olanlara Müjde! Sicil Affı Yolda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sicil Affı Yolda

Kredi notu düşük olanlar, kara listede isimleri olanlar ve kırmızıçizgi de yer alanlara bankalar kredi vermemekte bunun yanı sıra kefil istemekteydi. Bu durum insanların ekonomik anlamda sorunlar yaşamasına sebep oldu. Bunun sonucunda sicil affı bir süredir gündemde oluyordu.

2020 yılının Ocak ayında Albayrak’ın yaptığı açıklamalara göre kararın sadece mağduriyet durumu yaşanması sonucu verileceği açıklaması yapılırken borcunu düzenli olarak yatıran vatandaşların ile ödemeyen vatandaşların ayrıştırılacağını açıkladı. Albayrak toplumun büyük bir kesimini ilgilendirecek bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek yaptığı bu açıklama birçok insana umut verirken şuan resmi bir açıklama yapılmadı.

Kara listeden çıkmak isteyen vatandaşların sicil affı geldiğin de direkt aftan faydalanarak 6 ay içerisinde borçlarını ödemeleri gerekiyor. Borçlarını ödeyen vatandaşlar sicilleri temiz şekilde kredi ve bankacılık işlemlerini daha rahat yürütebilecekler.

Konuya ait resmi açıklamalar beklenirken tahminler sonrasında 2021 yılının mart ayında sicil affının gerçekleşmesi öne sürülüyor. Normal şartlar altında vatandaşlar borçlarını ödeseler bile sicilleri temize çıkmıyordu. Eski oluşmuş borçları yeni kredi başvuruları yaparken sürekli karşılarına çıkıyordu. Fakat bu af sonucunda vatandaşların sicilleri tamamen temizlenmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP