DOLAR

32,4876

-0.17%
EURO

34,9627

0.3%
ALTIN(gr)

2.429,17

0,26%
BİST 100

%
Esnafa 225 Bin TL’ye Varan Krediler Halk Bank’tan Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Esnafa 225 Bin TL’ye Varan Krediler Halk Bank’tan Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?

Esnafa 225 Bin TL’ye Varan Krediler Halk Bank’tan Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?

Maddi olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlar kredi kampanyalarını daha sık araştırmaya başladı. Özellikle işyeri sahiplerini yalnız bırakmayan bankalar düzenli olarak kredi alma imkanı oluşturuyor. Bir yenilik de Halk Bank’tan geldi. 225 bin TL’ye kadar kredi alma imkânı sunan Halk Bank bu kampanyayı esnaflar için özel oluşturdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Esnafa 225 Bin TL’ye Varan Krediler Halk Bank’tan Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Ay Boyunca Devam Eden Çalışmalar Olmalı

60 aya kadar vade seçenekleri sunan banka esnek ödeme planı ile esnafı ekonomik açıdan yormamayı amaçlıyor. 3 ve 6 aylık periyotlarla verilmesi planlanan kredilere binlerce esnafın başvurması bekleniyor. 125 bin TL’den başlayan kredi seçenekleri 150, 175, 225 bin TL olarak devam ediyor. Her kredi için 60 aya kadar vade imkanı sunulacak. Esnaf ve Sanatkarlar Odasına üyelik ya da Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüğünde kayıtlı olmak ise aranan en önemli şart. İşletmelerin ez az 3 aydır faaliyet göstermesi de gerekiyor. Halihazırda işletme yoksa bile sürdürülen faaliyetler en az 3 aydır sürdürülmesi de yeterli.

Krediden yararlanmanın bir diğer koşulu ise hukuki anlamda gerçek kişi olmak gerekiyor. Ayrıca vatandaşın bu hakları kullanacak kadar ehliyet sahibi olması da şart. Hukuken kısıtlı olanlara kredi verilmeyeceği gibi aynı zamanda vekaleten işlem yürütülmesi de kabul edilmeyecek. Ödemeler ise esnaf ve sanatkarlar düşünülerek özel şekilde yapılacak. Aynı şekilde faiz oranları da bu iki kategori için özel olarak oluşturulacak. Verilecek kredide amaç yapılan işin ham maddenin kolaylıkla sağlanması olarak belirtildi. Kefalet olmadan sağlanacak olan kredi işlemleri mevcut ekonomik veriler neticesinde değişmesi de olası.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP