DOLAR

32,6010

0.26%
EURO

34,7968

0.35%
ALTIN(gr)

2.414,88

-0,73%
BİST 100

%
SGK, BAĞ-KUR Ve SSK Tüm Emekli Maaşlarına İntibak Zammı Geldi Mi? Meclis’ten Geçti!
  • Finans 365
  • Gündem
  • SGK, BAĞ-KUR Ve SSK Tüm Emekli Maaşlarına İntibak Zammı Geldi Mi? Meclis’ten Geçti!

SGK, BAĞ-KUR Ve SSK Tüm Emekli Maaşlarına İntibak Zammı Geldi Mi? Meclis’ten Geçti!

ABONE OL
1 Ocak 2023 11:02
SGK, BAĞ-KUR Ve SSK Tüm Emekli Maaşlarına İntibak Zammı Geldi Mi? Meclis’ten Geçti!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma bakanlığı sevindirici haberi verdi. Çalışma bakanlığı SSK, BAĞ-KUR ve emekli maaşlarına 1.500 TL intibak  zammı onayladı. BAĞ-KUR ve SSK emeklileri için bu tutar ne zaman ödenecek? İntibak zammı hesaplara ne zaman yatacak? Birçok emekli intibak zammının ne zaman yatacağına dair araştırmalara başlamış durumda. İşte detaylar..

Emekliye İntibak Zammı Alanında Neler Değişti?

TV kanalları aracılığı ile çıkan haberler de bakanlığın intibak yasası ile ilgili çalışmaların gündeme gelmesi sonunda gerçek oldu. Şuan bu düzenlemeler sonrasın da maaşların ne kadar olacağı konusunda geçerli bir bilgi yok. Ancak intibak zammı 2020 için geçerlilik kazanmıştır.

Emekliye 1.500 TL Ek İntibak Zammı Formülü Nedir?

Bu düzenleme sonrasında 2000 yılından sonrasın da emekli olan vatandaşlarda bu kampanyadan yararlanmak istemektedir. Eğer sizde bu kararı bekliyorsanız daha onay gerçekleştiğini söyleyemeyiz. TBMM’den bu konu hakkında herhangi bir onay çıkmadığı gibi hükümetin de bu konu hakkın da herhangi bir adım atması beklenmiyor. Ama eğer bu karar çıkarsa 5 milyon emekliye intibak zammı ödemeleri yapılacaktır.

2000 senesi ardından emekli olanlar amacıyla bir intibak düzenlemesi yapılması durumunda bu emeklilerin maaşlarında mühim farklılıklar olabilecek. Bu kapsamda yapılacak olan emekli maaşı düzenlemesi ile emekli aylıklarında 1.500 TL’ye varan yükseltmeler yapılabilecek. Bu şekilde bilhassa düşük emekli maaşı alan emeklilerin ekonomik halleri biraz olsun düzelebilecek ve emekli maaşları arasındaki uçurum da ortadan kalkmış olacak. Halen daha emekli maaşı 3.500 TL’yi bulmayan fazlası emeklinin maaşı devlet doğrultusundan 3.500 TL’ye tamamlanarak ödeniyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (8)
  • Merve

    2000 sonrasi emekliye intibak istiyoruz 5.500 yetmiyor kiralar sadece 4bin 5bin kışı emekli olarak dogalgazi açamiyoruz

  • Veysel

    Devletimiz yeni bir kanun cıkarsın mecliste dusuk mas alan emekliler dinlene bilir diye utanmazlar yazıklar olsun veysel

  • Recep

    Hey yavrum hey gelde geçin evin kiraysa öldün demek

  • İbrahim

    Memura zam yüksek işçiye çekirdek kadar zam birde geçmişiniz adaletli zam yapiliyor geçin bunları geçin adaletli zam demek onu öğrenin sonra zam yapın işçi akşama kadar güneşin altında çalışırken memurunun klimalı ortamda çay kahve içerken çalışsın hadi bir memurunun çıkarın güneşte çalışsın akşama kadar ertesi günü size isyan eder greve gider oy zamanı size memur verir ben işçi vermem oy moy gidin yüksek verdiginizden isteyin

  • Orhan Ayhan

    62 yaşına geldim çalışmak zorunda bıraktı hükümetimiz ,emekli aylıgım asgari ücretin üstündeydi,son 5 ,6 senedir asgari ücrete yanaşmıyor ,ev kirası ,hele dogalgaz,elektirik,su ,mecburi faturam2500 tl ,2000 tl kira ,maaş 5200 .hadi bu yaşta iş bul da geçin bu ülkede pişman oldum gençligimde yabancı ülkeye gitmedigime.

  • Yaşar

    İNTİBAK HAKTİR BU HÜKÜMETİ YÖNETENLERİN AYİBİ AYNI ZAMANDA SANDIK VAR KIM EMEKLİYE SAHİP ÇIKARSA SANDIKTA ONU GÖRUR.

  • Tatar

    2020 DE HAK EDILEN BU KONU HAKKINDA HERBİR KİŞİ DEVLETTEN BU HAKKINI DAVA ETME ŞANSI VARMIDIR?

  • Tatar

    MUHALEFET İNTİBAK KONUSUNDA NE YAPIYOR.MERAK EDİYORUM.


HIZLI YORUM YAP