DOLAR

32,5954

0.34%
EURO

34,8195

0.19%
ALTIN(gr)

2.514,35

1,22%
BİST 100

%
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı Bugün

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı Bugün

Merkez Bankası Para Politikası Kuralı bugün toplanıyor. Alınacak karar ne yönde olursa olsun dolar kurunda bir takım artışlar olabilecek olduğu iddia ediliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı Bugün
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun verecek olduğu karara göre yönünü belirleyecek olan dolar kuru bugün eğer ki faizler arttırılmaz ise 5 TL üzerine kalıcı olarak çıkabileceği konuşuluyor

Ünlü ekonomistler PPK toplantısında faizlerin arttırılması yönünde karar verilmesi gerektiğini, PPK’nın gelecek günlerde döviz kurunu mevcut seviyede tutmak için önlemler alması gerektiğini açıklıyor.

Bazı ekonomistler ise PPK’nın alacak olduğu faiz kararı ile bağımsız olup olmadığını gösterecek olduğunu, en fazla yabancı yatırımcı için bu konunun öneme sahip olduğunu belirtiyor.

IMF Dahi İzliyor

IMF’nin dahi izlediği bu kararlar sonucunda Türkiye’de Merkez Bankası ne kadar bağımsız? Sorularının bir yanıtı verilmiş oluyor

PPK toplantısının önemine değinen ünlü ekonomistler ise faizlerin artmaması durumunda Türkiye’yi çok daha zor ve daha kötü günlerin beklediğini, faizlerin artması durumundda ise dolar yerine TL’ye dönenlerin daha fazla olacak olduğunu belirterek yatırımcıların bu konuda TL’ye dönmesi ve TL harcaması için fırsat oluşturacak olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise PPK ile ilgili alınacak kararları yakından takip ettiği ve ettirdiği tahmin ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP