DOLAR

32,5738

0.16%
EURO

34,8948

0.63%
ALTIN(gr)

2.435,56

0,13%
BİST 100

%
Güney Kore’deki Kripto Para Tüccarlarının Çoğu Anonim

Güney Kore’deki Kripto Para Tüccarlarının Çoğu Anonim

Güney Kore’deki kripto para yatırımcılarının çoğu hesaplarını devlet tarafından zorunlu kılınan gerçek isim sistemine taşımadı ve anonim kaldı. Bugüne kadar kripto para tüccarlarının yüzde 10’undan az bir miktarı sanal hesaplarını gerçek isimlere dönüştürdü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Güney Kore’deki Kripto Para Tüccarlarının Çoğu Anonim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Ocak’ta Yürürlüğe Girdi

Kripto para alışverişi yapan kullanıcılar için gerçek isim sistemi hükümetin kripto para birimlerine yönelik uygulamaya karar verdiği yönetmeliğin bir parçası olarak tanıtıldı ve 30 Ocak tarihinde yürürlüğe girdi. Hükümet tarafından uygulanan bu yeni sistemin kripto para ticaretinde halihazırda kullanılmakta olan anonim ticarete izin veren sanal hesap sisteminin yerini alması bekleniyor. Bununla birlikte yerel basında çıkan haberlere göre bu uygulamanın yürürlüğe konulmasından bir hafta sonra ülkedeki kripto para ticareti yapan sanal hesapların sadece yüzde 8.21’lik bir kısmı hesabını sana hesaptan gerçek hesaba geçirdi.

6 Büyük Banka Sisteme Geçiş Yaptı

Bu uygulamanın yönetmeliğe girmesiyle birlikte Güney Kore’deki altı büyük banka gerçek hesap sistemine geçiş yaptı. Ancak bu altı bankadan sadece üçü kripto para ticareti hizmeti veriyor. Bu bankalar: Kore Sanayi Bankası, Nonghyup Bankası ve Shinhan Bankası.

Amaç, Kara Para Aklamanın Önüne Geçmek

Yasa düzenleyicilerine göre, kripto para ticareti yapmakta olan mevcut sanal hesapların gerçek hesaplara dönüştürülmesi ile bankaların müşterilerinin kimliklerini doğrulama fırsatı elde edecekleri açıklandı ve bu sayede de kara para aklama suçunun da önüne geçilmiş olunacağı belirtildi.

Sayılar Yetersiz

Yonhap tarafından verilen bilgilere göre, bu üç bankada bulunan ve sanal hesaplarını gerçek hesaplara dönüştürmesi beklenen toplam hesap sayısının 1 milyon 745 bin olduğu belirtildi. Ancak yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden bir hafta sonra gerçek hesaba dönüştürülen sanal hesap sayısının yalnızca 143 bin 330 olduğu aktarıldı.

Aktarılanlara göre bu üç banka arasından en çok gerçek hesap dönüşü gösteren banka IBK olarak bildirildi. Kakao destekli döviz Upbit hizmeti vermekte olan bankadaki yaklaşık 570 bin sanal hesabın yüzde 12.46’sı yani 71 bini gerçek hesaba dönüştürüldü.

Sanal Hesaplar İşlem Gerçekleştirmeye Devam Edebilir

Bununla birlikte halihazırda mevcut sanal hesaplarını kullanmakta olan tüm müşterileri, mevcut fonlarla işlem yapmaya devam edebilirler ve kesintisiz olarak hesaplardan para çekme işlemi gerçekleştirebilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP