2200 TL Hesabınıza Yatırılması İçin Sigorta Girişinizin Olması Yeterli

2200 TL Hesabınıza Yatırılması İçin Sigorta Girişinizin Olması Yeterli

SGK yeni bir düzenleme ile vatandaşın yüzünü güldürecek, rahatlamasını sağlayacak. Bu düzenlemeye göre kişi cenaze yardımından yararlanabilecek. Bu yardımı alabilmeleri için birinci derece yakınlarını kaybetmiş olmaları gerekiyor. İşte detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
2200 TL Hesabınıza Yatırılması İçin Sigorta Girişinizin Olması Yeterli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SSK girişi olan vatandaşlar için hayatlarını kaybetmeleri durumunda 2200 Tl yardım desteği yakınlarına verilecek. Bu destek aslında uzun zamandır yapılmaktaydı fakat daha az bilinen bir yardımdı bu yüzden son günlerde daha fazla gündeme oturdu ki yayılsın ve vatandaş yararlanabilsin. SGK’dan gelen büyük destek sayesinde sigortalı çalışan ancak vefat eden vatandaşların birinci derece yakınları ya da vefat etmeden önce almasını istediği, talep ettiği kişi yardımdan faydalanabilecek. Cenaze için yapılan bu yardım sigortalı vatandaşların çalışırken vefat etmeleri halinde ödenmektedir.

Elbette ölen kişinin eşine ve çocuklarına öncelik tanınmaktadır, ancak ailesi yoksa en yakınına da verilebilir. Eğer vefat eden kişi ölmeden önce verilecek kişi hakkında bir nasihatte bulunmuşsa ona verilir. Yakınlarına tam 2200 Tl yardım nakdi olarak verilecek.

Gerekli Şartlar Neler?

Peki cenaze yardımından yararlanabilmek için hangi şartların gerçekleşmiş olması gerekiyor? Sigortalı olarak vefat eden kimsenin yakınlarına bu yardım SSK tarafından verilmektedir. Ölen kişinin ardından cenaze masraflarını kim karşılayacaksa dilekçe yazarak SGK’ya bildirebilir. Ardından yapılan araştırmalar sonucunda o kişiye ödeme yapılır. Ödemenin yatması için bazı belgelerin doldurulması ve düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Hem SSK hem de Bağkur’da çalışan bir vatandaş hayatını kaybetmişse 2020 yılından itibaren verilen ücret yaklaşık 715 Tl idi. Eğer vatandaş emekli sandığı kurumuna bağlıysa 2200 Tl ödenir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP