DOLAR

32,5481

0.01%
EURO

34,9266

0.22%
ALTIN(gr)

2.427,38

0,19%
BİST 100

%
40 Bin TL’ye Varan Ödemelerde Başvuru Süresi Daralıyor Herkes Acele Etsin
  • Finans 365
  • Finans
  • 40 Bin TL’ye Varan Ödemelerde Başvuru Süresi Daralıyor Herkes Acele Etsin

40 Bin TL’ye Varan Ödemelerde Başvuru Süresi Daralıyor Herkes Acele Etsin

Korona virüs sebebiyle herkes evlerine hapsolmuş durumda. Bu durum özellikle evi kullanılmayacak halde olan vatandaşlar için sıkıntı olmaya başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
40 Bin TL’ye Varan Ödemelerde Başvuru Süresi Daralıyor Herkes Acele Etsin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evlerimizde çok zaman geçirdiğimiz bu dönemde ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzü yine gülmedi. İşsizliğin zirve yaptığı bu dönemde evlerin de kullanışlı olmaması vatandaşın moralini bozuyor. Devlet bu duruma el atarak vatandaşa yeni bir ödeme yapmayı planlıyor. Evi için tadilat gereken vatandaşlara 20 bin TL’ye kadar ödeme yapılacakken diğer ev destekleri için 40 bin TL’ye kadar artış söz konusu. Betonarme ev desteği olarak adı geçen ödemeye başvurmanın şartı halihazırdaki evin kullanışsız, eski ve yaşanılamayacak gibi olmasıdır. Ayrıca hane içine giren gelir miktarı da dikkate alınacak. Kişi başı 701 TL’yi aşmamak gerekiyor.

Ödemeler Şehirlere Göre Farklılık Gösterecek

Ev yapım ya da onarımı destekleri için tek şart dar gelirli olunması olarak belirlendi. Dar gelirli olan vatandaşlar durumlarını belgeleyen evraklarla beraber Çalışma İl Müdürlükleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edecekler. Evinde hiçbir problemi olmayan vatandaşlar kira desteği de alabilecek. Bu destek şehirlere göre farklılık gösterecek. Nüfusun önemli olduğu düzenlemede büyük şehirlere 755 TL ödeme yapılacakken orta nüfuslu iller için bu tutar 675 TL diğer şehirler içinse 595 TL olarak belirlendi. Bu destek ödemelerinin çıkış yeri olarak ise 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanundur. Bu kanunda yeni düzenlemelerin de yapılması bekleniyor. Ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı konuşulurken nakdi olarak para verilmeyecek olması ise başka bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP