25 Yıl Evli Kalanlar Emekli Olabilecek! Ev Hanımlarına Müjde! Meclis’ten Geçti!

25 Yıl Evli Kalanlar Emekli Olabilecek! Ev Hanımlarına Müjde! Meclis’ten Geçti!

ABONE OL
10 Ocak 2023 08:14
25 Yıl Evli Kalanlar Emekli Olabilecek! Ev Hanımlarına Müjde! Meclis’ten Geçti!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere emekli olabilmek için sigortalı çalışan olmak gerekiyor, hatta bu tek şart olarak kalmıyor üstüne birde yaş şartı ekleniyor. Fakat artık sigortalı olarak çalışmayan, ev hanımları da emekli olabilecek. İşte detaylar..

SGK ile herhangi bir bağı olmayan kişiler eğer aynı eşleriyle en az 25 yıl evli kalırlarsa emekli olabilecekler. Bu müjdeli haber kadınları yakından ilgilendiriyor. Ev hanımı olmak elbette zor bir iştir, ancak sigortalı olmadıkları için emekli de olamazlar. Bu karar sayesinde emekli olabilecek ve maaş alabilecekler. Yasa TBMM’ye de sunuldu, bu karar neticesinde ev hanımları da emekli olabilecek.

Kanun önerisinin gerekçesi ise şu sözlerle ifade edildi, “ Bu kanun önerisi düşük gelirli hanelerde primleri ödeme olanağı olmadığı için rastgele bir şekilde sigortalı olamayan ve belli bir müddet sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an sigorta ile bağı bulunmayan ve prim ödeyemeyen ev kadınlarının yaşlılık aylığı alabilmelerinin önü açılmaktadır.”

Emeklilik Koşulları Nelerdir?

25 yıllık ev hanımları emekli olabilmek için bazı koşulları da yerine getirebilmelidir. Dışarıda çalışan kadınların işi zordur ancak evde çamaşır, bulaşık, yemek yapmak gibi işler de en az dışarıda çalışmak kadar zordur. Onların da hakkı olan emeklilik sonunda kararlaştırıldı. Yıllardır böyle bir iddia bulunuyordu fakat kesin değildi. Yavaş yavaş yürürlüğe girmesi ve uygulamaya geçilmesi planlanıyor. Peki emekli olabilmek için hangi koşular yer alıyor?

SGK ile bir bağ olmaması

Evliliğin 25 yıl ve üzeri sürmesi

Belli bir müddet SGK ile bağının olması ancak sonradan bağın kopması

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP