DOLAR

32,3322

0.24%
EURO

35,0766

-0.15%
ALTIN(gr)

2.299,83

0,99%
BİST 100

%
Bankalar Duyuruyu Yaptı Borcunuz Varsa Ödememe Seçeneğiniz Var

Bankalar Duyuruyu Yaptı Borcunuz Varsa Ödememe Seçeneğiniz Var

Birçok banka müşterilerini sevindirecek haberler vermeye devam ediyor. QNB Bank, Denizbank TEB, Garanti gibi bankalar başta olmak üzere birçok banka mevcut bulunan borçlar konusunda karara vardı. Yeni ekonomi paketiyle beraber sisteme konacak bu işlemi ile vatandaşın borçları ertelenecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Bankalar Duyuruyu Yaptı Borcunuz Varsa Ödememe Seçeneğiniz Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borçlar Bir Süreliğine Ertelenebilir

Pandeminin getirdiği maddi zorluklar herkesi yıpratmış durumda. Vatandaş bu halde olunca devlet de düğmeye bastı. Hazırlanan yeni ekonomi paketiyle beraber birçok banka vatandaşın borçlarını erteleyecek. Yapılandırma sürecine dahil edilecek olan bu seçenek ile borçlu borcunu ödemediği taktirde ceza almayacak. İcra işlemleri ile uğraşmayacak ve hatta hapis cezasına dahi çarptırılmayacak. Ertelemenin sonunda borçlu olan kişiye 90 gün izin verilecek. Bu doksan gün içinde ödeme yapmayan vatandaşa gereken idari işlemler başlatılacak. Ancak hukuki sürecin sonunda yine ödeme gerçekleşmezse o zaman hapis cezası seçeneği devreye girecek.

Kredi kartı borcu olan vatandaş ilk olarak ilgili bankaya giderek borcunu yapılandırmak istediğini beyan etmelidir. Bunu mobil uygulamalarda da gerçekleştirebilir. Bu beyanından sonra 1 aydan 3 aya kadar yapılandırma seçeneklerinden birimi seçmelidir. 3 aylık sürecin sonunda pandeminin de seyrine göre bu süre uzatılabilir ya da borcun ödenmesine karar verilebilir. Bazı bankalar borcun ertelenmesini belli şartlara tabi tutmuştur. Buna göre vatandaşın gelirini gösterecek bir belgenin var olması gerekmektedir. Vatandaş bu geliri teminat göstererek bankadan borç erteleme talebinde bulunabilir. Ertelemelerin ardından seçilen süreye kadar kredi borcunuz hesaplanmaz. Borç ertelenirken ödenmesi gereken borca da faiz uygulanmaktadır. Bunun da dikkatle incelenmesi gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP