DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bakıcı Derdine Son Birçok Farklı Kalemi İçeren Destek Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bakıcı Derdine Son Birçok Farklı Kalemi İçeren Destek Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı

Bakıcı Derdine Son Birçok Farklı Kalemi İçeren Destek Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı

Devlet yeni destek ödemesi paketleri için düğmeye bastı. Yapılan açıklamaya göre verilecek ödemelerin hemen hemen hepsi kadınları kapsıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Bakıcı Derdine Son Birçok Farklı Kalemi İçeren Destek Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre pandemi sürecinde en çok destek ödemesi annelere ve çocuk sahibi olamayan kadınlara yapıldı. Yaşanılan ekonomik buhranda zaman zaman sıkıntı yaşayan kadınların yanında duran devlet bu ödemeler ile kadınların iş gücüne katılımını maksimuma çıkardı. Buna ek olarak istihdam alanlarında kadınların vatlığı ciddi anlamda hissedilir oldu. Tüm bunların yapılması için kadınların güvence altına alınması gerekiyordu. Özellikle çocuğu olan kadınlar evlatlarını nereye bırakacaklarının derdine düşmüştü. Yetkililer kanadından yapılan açıklamaya göre annelere bakıcı destek ödemesi veya isteğe göre kreş ödemeleri geliyor. Bu ödemelerdeki amaç hala iş gücüne katılamayan anne varsa onları sisteme dahil etmek.

AB İle Ortak Çalışma

Bu destek paketi ile tüm kadınlar kazanmış olacak. Bakıcılar ve kreşlerde çalışan kadınlar devletin verdiği parayı bir anne elinden almış olacak. Anneler ise bu para çocuklarını bakıcıya veya kreşe emanet edebilecek. Buna ek olarak iş gücüne katılım artacağından kadınların ekonomik açıdan ayağa kalkması daha da kolaylaşacak. 300 Euro ödeme yapacak olan devlet isteğe göre TL cinsinden ödeme yapabilecek. AB ile ortak çalışma olduğundan yapılan açıklamalar ve ödemeler Euro cinsinden olacak. Bakıcı için çocuğun maksimum 24 aylık olması gerekirken kreş için bu süre 5 yaş olarak belirlendi. Bu sürelerde sapma olmaması adına devlet çocukların kimlik bilgilerini dikkatle inceleyecek. Bakıcılar ise ailelere yakın muhitlerde olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP