Ev Hanımlarına Emeklilik Yolu Açıldı 1995 Yılı Önemli Bir Yıl

Ev Hanımlarına Emeklilik Yolu Açıldı 1995 Yılı Önemli Bir Yıl

ABONE OL
6 Şubat 2023 08:56
Ev Hanımlarına Emeklilik Yolu Açıldı 1995 Yılı Önemli Bir Yıl
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev hanımları uzun süredir emekli olmanın yollarını arıyordu. Uzun süren çalışmaların ardından devletten açıklama geldi. İşte detaylar… Emekli olmak isteyen vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Yaşananlara sessiz kalmayan çeşitli kurumlar bu durumu devamlı devlete iletiyordu. Yapılan çalışmalarda nihayet sona gelimdi. Buna göre belli şartları sağlayan evli kadınlara emeklilik yolu açıldı. Bu sayede kadınlar emeklilerin sahip olduğu tüm haklardan yararlanabilecek. Devlet, ev hanımlarını emekli etmek istiyor.

Özellikle yıllarını bu işe vermiş kadınların emeklerini görmezden gelmeyen devlet bu fedakarlıkların bir karşılığının olması taraftarı. Ancak bu haktan her ev hanımı faydalanamayacak. Belli şartları sağlayan kadınların emekli olması gündemde. Burada da asıl olan genç ev hanımlarından ziyade yaş almış ve ev hanımlığı konusunda zaman bakımından çok zaman geçirmemiş olmasıdır. Kıyas ederken kamu kurumlarında çalışan kişiler baz alınabilir.

1995 Yılı Önemli Bir Yıl

Ev hanımlarının emekli olabilmeleri için en önemli şart 1995 yılından bu yana evli olmaları gerekmektedir. 1995 yılından bu yana evli olan kadınlar emekli olmaya bir adım yaklaştı. Burada kilit unsur evlilik olduğundan dolayı evlilik birliğinin bir an bile bozulması emekli olunmasına engel teşkil edecek. Buna ek olarak kötü niyetle yapılan evlilikler de farklı edildiği taktirde başvuruyu etkileyecek. Örneğin aslında evli olmayan çiftler kağıt üzerinde evlilerse ve bu durum da anlaşılırsa başvuru iptal edileceği gibi kamu görevlilerine yanlış bilgi verme durumu da oluşacağından yaptırım olabilir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP