Kredi Vadesini Uzatmak Mümkün Mü? (Konut Kredisi, İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi Vadesini Uzatmak Mümkün Mü? (Konut Kredisi, İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi)

Kredi Vadesini Uzatmak Mümkün Mü? (Konut Kredisi, İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi)

Son yıllarda toplum olarak büyük bir nakit sıkıntısı çekiyoruz ve bu nedenle banka kredileri kullanmaya yöneliyoruz. Kredi Çekmek Çözüm Ancak Peki Ya Ödemesi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Kredi Vadesini Uzatmak Mümkün Mü? (Konut Kredisi, İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kişilerin nakit paralarının ihtiyaçları karşılamaya yeterli olmaması kredi kartı kullanımını arttırdığı gibi banka kredisi başvurularını da yüksek oranda arttırdı.

Yani cebinde parası olmayan vatandaş mecburen kredi çekmek için bankalara koştu.

Kredi Çekmek Çözüm Ancak Peki Ya Ödemesi?

Pek çok kişi bankalardan ihtiyaç kredisi adı altında kredi çekti. Bir gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünen ya da konut satın alacak olan kişiler de bankaların konut kredisi imkanından yararlandı. Ancak kişilerin kullanmış olduğu bu tip krediler kişilere geçici bir rahatlık sağladı. Bir süre sonra kredi kullanan kişiler kredi ödemelerikonusunda sıkıntıya düştü. Ya kredi taksitleri kişilere yüksek geldi ya da ödeme zamanı geldiğinde kişilerin cebinde ödeme yapacak para kalmadı. Yani bir nevi evdeki hesap çarşıya uymadı.

Bankalar Kredi Vadesini Uzatıyor Mu?

Kişilerin ödeme zorluğu içinde olması elbette kredi vermiş olan bankalara da yansıdı. Vermiş oldukları krediyi kişilerden geri alamayan bankalar da bu nedenle kredi vadeleri konusunda düzenlemeler yapmaya başladı ve kredi kullanıcıları için kredi vadesi uzatma seçeneği sundular.

Konut Kredisi Vadesi Nasıl Uzatılır?

Örneğin eğer bir kişi bankadan konut kredisi çekmiş ve bu krediyi ödeme konusunda güçlük çekiyorsa kredi taksitlerini yeniden yapılandırarak uzatabiliyor. Böylece kredi çeken müşteri ödeyeceği kredi taksit miktarını düşürmüş oluyor. Taksit sayısını da arttırmış oluyor ve kredi vadesini bu yolla uzatmış oluyor.

İhtiyaç Kredisi Vadesi Nasıl Uzatılır?

İhtiyaç kredisi kullanmış olan ve kredi taksitlerini ödeme sıkıntısı çeken müşteriler de eğer kullandıkları kredinin belirli bir kısmının taksit ödemesini yapmışlarsa bankaların ek kredi kullanma ya da kredi taksit küçültme imkanlarından faydalanabiliyorlar. Böylece müşteriler ya kredi taksit ödemeleri için ek bir kredi çekerek kredi vadesini uzatıyorlar ya da taksit küçülterek kredi taksit ödemeleri miktarını azaltarak ödeme işlemlerini daha uzun bir sürece yayabiliyorlar.

Kredi Çekilen Bankayla Görüşülmeli

Müşteriler kredi taksitlerini ödeme güçlüğü yaşıyorlarsa yapmaları gereken ilk şey kredi çektikleri banka ile görüşmek olmalı. Bankayla görüşen müşteriler kredi yeniden yapılandırma işlemi ile kredi vadelerini uzatmayı talep etmeliler.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP