DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
BDDK’dan Yeni Karar! Şirketler Kredi Derecelendirme Notu Almak Zorunda!

BDDK’dan Yeni Karar! Şirketler Kredi Derecelendirme Notu Almak Zorunda!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, almış olduğu son kararla, almış olduğu toplam kredi 500 milyonu geçen şirketlere 30 Haziran 2021’e kadar süre tanındığını açıkladı. Alınan karar doğrultusunda kredisi 500 milyonun üzerinde olan şirketler, kredi derecelendirme notu alması gerekiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
BDDK’dan Yeni Karar! Şirketler Kredi Derecelendirme Notu Almak Zorunda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aksi Halde Kredi Kullanamayacaklar!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda, şirketlerin 500 milyon TL’den fazla kredi alması durumunda, 30 Haziran 2021’e kadar kredi derecelendirme notu alması gerekmektedir. Kredi değerlendirme notu almayan ve 500 milyon TL’nin üzerinde kredi kullanmış olan şirketler bir daha hiçbir banka ile iş yapamayacak ve kredi kullanamayacak. Bankacılık düzenleme kurulu, bu karar ile mali şeffaflığı sağlamak ve yönetim standartlarını yükseltmenin yanı sıra, derecelendirme faaliyetlerini arttırıp, yaygınlaştırarak riskin doğru ölçülebilmesi adına adım attıklarını belirtti.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu

Bankacılık denetleme ve düzenleme kurulu, Türkiye’de bulunan tüm bankalar hakkında ve banka müşterileri hususunda karar verebilen yetkili kuruldur. Aldıkları kararlar doğrultusunda ekonomik alanda ve bankacılık sektöründe adımlar atılmaktadır. Korona virüs yüzünden sıkıntı içerisine giren şirketler yüklü miktarlarda nakit krediler kullanmışlardı ve halen kullanmaya devam etmekteler. BDDK bu hususta emsal nitelikte bir karar alarak şirketlerin 500 milyonun üzerinde kredi alması durumunda kredi derecelendirme notu almaları gerektiğini vurguladı. Bu derecelenme notunu almayan şirketlere bir daha kredi kullanamayacaklarının bilgisini verdi.

BDDK Açıklaması

“BDDK, şirketlere kredi derecelendirme notu alıma zorunluluğu getiren koşulu 500 milyon TL ve üzeri ciro yerine “Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinde ki en güncel bilgilere göre risk, yani kredi gayri nakdi kredileri toplamı, talep edilen krediler dahil 500 milyon TL” olarak düzenlendi. Ayrıca daha önce alınmış olan derecelendirme notunun geçerlilik süresi, kredi başvuru tarihi itibariyle sona ermemiş olması gerekmektedir. 10.09.2020 tarih ve 9133 sayılı kurul kararı gereğince 500 milyon TL ve üzeri kredisi bulunan şirketler, 30 Haziran 2021 tarihine kadar yetkili bir derecelendirme kuruluşundan not almazlar ise bankalardan kredi kullanamayacaklar.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP