DOLAR

32,6561

0.42%
EURO

34,8706

0.22%
ALTIN(gr)

2.491,03

0,28%
BİST 100

%
Annelerin Tamamını Yakından İlgilendiren Açıklama Nihayet Geldi
  • Finans 365
  • Finans
  • Annelerin Tamamını Yakından İlgilendiren Açıklama Nihayet Geldi

Annelerin Tamamını Yakından İlgilendiren Açıklama Nihayet Geldi

Tüm annelerin ilgilendiren çalışmada son karar nihayet çıktı. Açıklamaya göre en az 1300 TL ödenebilecek. Devlet özellikle annelere ödem vermek için tüm yolları deniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Annelerin Tamamını Yakından İlgilendiren Açıklama Nihayet Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde çalışamayan annelere çok eğilen devlet yeni düzende çalışan anneler için de birtakım çalışmalarda bulunuyor. İş kollarında kadının varlığını önemseyen devlet gitgide bir azalmanın ve daralmanın olduğunun farkında. Kadınlardan kaynaklanan bu daralma birçok sebep dayanıyor. İlk olarak çocuğu olan kadınlar çocuklarını nereye bırakacağını bilmiyor ve bu durunda bir tercih yapmak zorunda bırakılıyor. Bundan dolayı iş gücüne katılım da fazlı olmuyor. Bir diğer durum ise iş verenlerin haksız fiilleri. Bu filler neticesinde kadınlar tekrar iş bulmakta oldukça zorluk çekiyor ve girilen yerlerde de tutunmak kolay olmuyor.

PTT Ödemeleri Verecek

Yapılan açıklamaya göre devlet tüm bu sorunların üstesinden gelecek neviden bir çalışma başlattı. Anneler ister çalışsın ister çalışmasın çocuk başına ödeme alacak. 1 yıl sürecek olan ödemde limitler ise çocuk sayısı ve sırasına göre belirlendi. Buna gör ilk çocukta devlet 300 TL ödeme yaparken ikinci çocukta 400 ve diğer çocukta da 600 TL ödeme yapacak ve ödemelerin geri istenmesi söz konusu olmayacak. Doğumdan hemen sonra başvuru yapmak pek mümkün olmuyor ancak 2015 yılından itibaren doğum yapmış her kadının başvuru yapması bekleniyor. Ödemeler PTT kanalıyla kadınlara iletilmiş olacak. Ve ödeme sadece kadınlara yapılacak. Kadınların eşlerinin ödeme alması engellenecek. Sadece kimlik kartı ödemeyi almak için yeterli olacak. Dileyen anneler işçin ödemeler kapıya da gelebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP