DOLAR

32,5826

0.29%
EURO

34,7946

0.01%
ALTIN(gr)

2.485,40

0,05%
BİST 100

%
İlkokul Mezunları İçin Beklenen Müjde Geldi Alımlar Çok Yakında
  • Finans 365
  • Gündem
  • İlkokul Mezunları İçin Beklenen Müjde Geldi Alımlar Çok Yakında

İlkokul Mezunları İçin Beklenen Müjde Geldi Alımlar Çok Yakında

İŞKUR her kademeden eğitim almış kişileri istihdam etmek için çeşitli projeler üretmeye devam ediyor. İlkokul mezunlarını kapsayan yeni proje ile iş gücüne yeni bir ivme kazandırılacak. Alt limiti 2500 TL olan iş fırsatlarının kapıları ilkokul mezunları için açılmış olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
İlkokul Mezunları İçin Beklenen Müjde Geldi Alımlar Çok Yakında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşçi-İşveren İlişkisi Mercek Altına Alınıyor

Bu iş için başvuruların iki şekilde yapılması öngörülüyor. Kuruma giderek birebirde başvuruda bulunabileceğiniz gibi e şube sisteminden de başvuru oluşturabilirsiniz. Pandemiden dolayı dış ortamla fazla temas etmeyen vatandaşları da düşünen İŞKUR böyle bir kolaylık sağlamaktadır. Başvuruların ardından verilecek teorik eğitimlerle kişilere yetkinlik kazandırılacak. Eğitimler bittiğinde staj usulü uygulama ile sahaya hazır eleman kazandırmayı planlıyor. İŞKUR bu şekilde işe adapte olma sürecini hızlandıracağını öngörmektedir. Yeni yapılan düzenlemeler ile işin bulunacağı yer ile kişinin oturduğu yerin yakın olması planlanıyor. Adapte sorununu her yönden ele alan kurum ayrıca bir yerde yoğunlaşmanın da önüne geçmiş olmaktadır.

Projeye katılım sağlamak için kuruma kayıtlı olma şartı aranmaktadır. Halihazırda iş sahibi olmamayı da isteyen kurum yaş şartında esnemeye gitmiştir. 15 yaş ve üzeri vatandaşlar programa kayıt olabilecek. Projeye katılan kişiler ile işveren arasındaki ilişkiler de düzenlenmiştir. Buna göre işveren ile projeye katılım gösteren kişi 1.dereceden akraba olmamalıdır. Bir diğer yakınlık ölçütü olan daha önce o işyerinde çalışmış olmakta sakıncalı hareketlerdendir. Yaşı ileri olan kişiler içinse emekli olmama şartı aranmaktadır. En az 3 en fazla 6 ay olarak tasarlanan eğitim süreleri için henüz açıklama yapılmadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP