DOLAR

32,5107

0.19%
EURO

34,8439

0.31%
ALTIN(gr)

2.490,46

1,16%
BİST 100

%
ING Uluslararası Tasarruf Araştırması Sonuçları Açıklandı

ING Uluslararası Tasarruf Araştırması Sonuçları Açıklandı

Türkiye'de çiftlerin kazançlarını beraber harcamayı tercih ettiklerini ortaya koyan ING Uluslararası Tasarruf Araştırması verileri açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
ING Uluslararası Tasarruf Araştırması Sonuçları Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evli olan çiftlerin Türkiye’de beraber birikim ve yatırım yapmayı tercih ettiklerini ortaya koyan araştırma verilerine göre Türkiye’de evli olan her 100 çiftten 59’u bunun ilişkilerine çok daha iyi geldiğine inanıyor. Yani evli olan her 5 çiftten 3’ü kazançlarını ayırmadan beraber harcamayı ve birlikte birikim yapmayı tercih ediyor.

Türkiye Avrupa Ortalamasının Üzerinde Yer Aldı

Çiftlerin para harcama ve birikim davranışlarını analiz etmek için aralarında ülkemizin yanı sıra Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İspanya, Almanya, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya, Romanya, Birleşik Krallık, Amerika ve Avusturalya gibi ülkelerde yaşayan 15 bin kişi üzerinde anket çalışması yapan ING Bank oldukça çarpıcı sonuçlar elde etti. Elde edilen verilere göre Avrupalı çiftlerin yüzde 53 gibi büyük bir bölümü kazançlarını beraber yönlendirmeyi tercih ediyor.

Eşi İle Ortak Hesap Açmak İsteyen Kişiler Oranı Türkiye’de Çok Daha Yüksek

Ankette yer alan “eşimle ortak banka hesabı açarım” sorusuna evet yanıtını veren ülke sıralamasında Türkiye açık ara önde yer aldı. Avrupa’da bu soruya evet diyenlerin oranı yüzde 36,6 seviyesinde kalırken ülkemizde ise aynı soruya evet yanıtını veren kişi oranı yüzde 52,2 oldu.

Birikimlerini Beraber Yürüten Çiftler Çok Daha Mutlu

Araştırma sonuçlarına göre “mutlu musunuz?” sorusuna evet yanıtını veren çiftlerin yüzde 55 gibi büyü bir bölümünün kazançlarını beraber yürüttükleri ortaya çıktı. Yani kazançlarını beraber yürüten çiftlerin mutluluk oranı çok daha yüksek. Ortak birikim yapan çiftlerden yüzde 72’si ise bunun kendilerini partnerlerine daha yakın hissettirdiğini dile getirdi. Kaynak:finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP