PTT Emekli Kredisi Nasıl Alınır? PTT Emekli Kredisi Nedir?
  • Finans 365
  • Kredi
  • PTT Emekli Kredisi Nasıl Alınır? PTT Emekli Kredisi Nedir?

PTT Emekli Kredisi Nasıl Alınır? PTT Emekli Kredisi Nedir?

ABONE OL
2 Ocak 2023 13:24
PTT Emekli Kredisi Nasıl Alınır? PTT Emekli Kredisi Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT Emekli Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir? PTT Emekli Kredileri Hangi Bankalar Tarafından Verilmektedir? PTT Emekli Kredisi Veren Bankaların Avantajları Nelerdir? PTT Emekli Kredisi Başvuruları Nasıl Yapılır? Emekli kredisi ile ilgili merak edilen soruların cevapları…

PTT emekli kredisi almanın yolları, öncelikle devlet tarafından emeklilik şartları olarak sunulan kriterlerin sağlanması ile mümkün olmaktadır. Resmi olarak emeklilik hakkı doğmayanların PTT emekli kredisi kullanma olanakları bulunmamaktadır.

PTT kredileri, bankalar aracılığıyla kullanılmakta olup kredi kullanım şartları PTT tarafından belirlenen krediler olarak bilinmektedir. Emekli kredileri kapsamında, emekli olma kriterlerini sağlayan fakat SGK borçlanmaları bulunan vatandaşların, kredi ile bu borçları kapatarak emekli maaşlarını almaları amaçlanmaktadır. PTT kredisi kullanımlarında uygun faiz oranlarının yanı sıra geniş vade seçenekleri de sunulduğu bilinmektedir. Bu olanaklar, müşteri profillerine ve ilgili şartların sağlanmasına göre de değişiklik göstermektedir.

PTT Emekli Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

PTT emekli kredisine başvuru yapabilmenin şartları, PTT ve anlaşmalı bankalar tarafından uygulanmakta olan şartlar olarak bilinmektedir. Belirlenen şartlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Emekli maaşının PTT aracılığıyla alınıyor ya da alınacak olması gerekmektedir.
  • Kredi kullanımı için başvuru yaşı 82 olarak belirlenmektedir. 84 yaşına kadar da kredi vadeleri sürdürülebilmektedir.
  • Kredi geri ödeme planındaki aylık tutarın maksimum, maaşının yarısına karşılık gelmesi gerekmektedir.
  • Başvuru yapan kişinin T.C vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Emekli maaş durumunun ya da emeklilik durumunun resmi kanallar üzerinden belgelenmesi gerekmektedir.

Bu şartlar hem emekli maaşını yeni alacak kredi müşterileri için hem de emekli maaşı aldığı halde kredi kullanımı başvurusunda bulunacak kişiler için geçerli olarak belirtilen kredi şartları olarak bilinmektedir.

PTT Emekli Kredileri Hangi Bankalar Tarafından Verilmektedir?

PTT emekli kredisi veren bankalar, PTT ile anlaşmalı olanaklar ile kredi finansmanı sağlamakta olan bankalardır. Bu bankaların faiz oranları ve vade seçenekleri değişkenlik göstermekte olup, kredi kullanım şartlarının aynı olduğu bilinmektedir.

Bankalardan kullanılacak krediler için ortak olarak belirlenen şart ise PTT üzerinden emekli maaşının alınacak olması olarak paylaşılmaktadır. PTT emekli kredisi kullanmak isteyen vatandaşların kredi alabilecekleri bankalar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Aktifbank
  • Denizbank
  • ING Bank
  • Vakıfbank
  • TEB
  • Odeabank

PTT Emekli Kredisi Veren Bankaların Avantajları Nelerdir?

PTT emekli kredisi veren bankaların sunduğu avantajlar, sağlanan finansman yönünden minimum 20.000 TL, maksimum 60.000 TL olarak belirtilmektedir. Bunun yanı sıra her bankanın sunduğu farklı ayrıcalıklar bulunmaktadır. PTT üzerinde kredi kullanımına yönelik sunulan avantajlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Aktifbank kredileri, maksimum 80.000 TL tutarında kredi kullanımına olanak sunmaktadır. %2,69 faiz uygulaması ile maksimum vade seçenekleri ise 24 ay olarak belirlenmektedir. Bu banka üzerinden kullanılan kredilerin dosya masrafı olarak belirlenen tutar 300 TL olmaktadır.

PTT emekli kredisi özelinde bu iki bankanın kredi olanaklarının yanı sıra her banka farklı tutarlarda kredi verdiği bilinmektedir. Fakat verdiği krediler için de farklı faiz oranları uygulamaktadır. Bu sebeple başvuru öncesinde bankaların sunduğu avantajların mutlaka incelenmesi gerekmektedir.

PTT Emekli Kredisi Başvuruları Nasıl Yapılır?

PTT emekli kredisi başvuruları, PTT şubelerinden yapılabildiği gibi internet üzerinden ya da çağrı merkezleri üzerinden ön başvuru şeklinde de yapılabilmektedir. Yapılan ön başvuruların değerlendirilmesinin ardından kredi kullanımına ilişkin onay durumu müşteri temsilcileri tarafından iletilmektedir.

PTT emekli kredisi başvurularının olumlu olmasının ardından evrak teslimi ve sözleşme imzalama süreçleri başlatılmaktadır. Fakat kredi başvurularının olumsuz olması halinde müşterilerin kredi notlarının ya da gelir durumlarının şartlara uygun hale getirmeleri gerektiği belirtilmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP