DOLAR

32,3279

0.23%
EURO

35,0528

-0.24%
ALTIN(gr)

2.282,11

0,22%
BİST 100

%
Kısa Çalışma Ödeneği İçin Beklenen Müjde Geliyor

Kısa Çalışma Ödeneği İçin Beklenen Müjde Geliyor

Pandemiden dolayı yaşanan sıkıntılar kısa çalışma ödeneğini gündem haline getirdi. Mevcut durumun daha da uzaması ödeneğin süresinin ise kısa olması sıkıntıları daha da tetikledi. Ancak beklenen müjde de geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Kısa Çalışma Ödeneği İçin Beklenen Müjde Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Verilen bilgilere göre pandemiden dolayı işini yapamayan insanların çok zor durumda kaldıkları resmîleşti. Bunun üzerine harekete geçildi. Kısa çalışma ödeneği uzatılarak iş yapamayan vatandaşa rahat nefes aldırılacak. Pandeminin başından bu yana sistemde olan kısa çalışma ödeneği durumların düzelmemesi üzerine 2 ay daha uzatıldı. Çalışanların sıkıntılarını az da olsa gidermeye çalışan devlet bu uzatma kararı ile birçok işletmenin de kaderini belirledi. Sosyal Korunma Kalkanı kapsamında uzatılan kısa çalışma ödeneğine evvelden başvuranların bir şey yapmasına gerek olmadığı belirtildi. Ancak bu ödenekten faydalanmak istemeyenlerin de SGK’ya başvuru yapması gerektiği söylentiler arasında.

Müfettişler Teftiş Yaparak Tespitlerde Bulunuyor

Normal çalışma sürecine giren işletmelerin de olduğu açıklandı. Ancak pandeminin ilerleme durumu göz önüne alındığında riske girmek yerine kısa çalışma ödeneği üzerinde çalışmalar yapıldığı açıklandı. Pandeminin bu durumunu görmezden gelerek çalışmaya devam eden işletmelerin olduğu da konuşulmaktadır. Ödeneğe başvuru yapmayanların da bu kesim olduğu aşikar. Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmayan bu işletmeler içinse normalleşme desteği adı altında destekler sunulacağı açıklandı. Bu yolla istihdamın kesilmemesi amaçlanmaktadır. Kısa çalışma ödeneği talebinde bulunan işletmelere müfettiş eşliğinde gözlem yapılmaktadır. Gözlem sonucu ödeneğe ihtiyaç olunduğu tespit edilirse ödeneklerin ödenmesine start verilecek. 712 İş Müfettişinin sahada çalıştığı alınan haberler arasında. Diğer destekler içinde gözlem yapılması söz konusu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP