Kadınlara Yönelik Destekte İnanılmaz Proje Yine Devletten Geldi

Kadınlara Yönelik Destekte İnanılmaz Proje Yine Devletten Geldi

Devlet çeşitli arakalarla anlaşma yoluna gitmeye devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre kadınlara 45 bin TL verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Kadınlara Yönelik Destekte İnanılmaz Proje Yine Devletten Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet destekleri özellikle kadınlara yönelik olacak şekilde revize ediliyor. Kendi işini kuran kadınlar için yapılan çalışmalarda olaylıkla hibe desteği alınması için işlemler sürdürülüyor. Açıklamalara göre 81 ilde yapılacak bu çalışama sayesinde kadınlar proje hazırlayacak ve proje ile dereceye girip ödeme alacak. Daha önceden projesi olan vatandaşların da katılması isteniyor. Halihazırda işletmesi olup da işletmesini büyütmek isteyen kadınları da katılmaması için bir sebep bulunmuyor. İlk etapta kadınların başvurusu yapması gerekiyor Başvuruların tarihleri ve başvuru yapılacak yerin açıklanması için fazla zaman kalmadı. Açıklana ilgili siteden başvuru oluşturulduktan sonra 3 haftalık bir eğitim süreci düşünülüyor. Bu süreçte kadınlar gerçek bir patron gibi eğitilecek. Zaman yönetimi ve mali hesaplamalar bu eğitime dahil edecek.

45 Bin TL Verilecek

Eğitimlerin hemen ardından vatandaşlara proje tasarımı için süre tanınacak. Mevcuttaki projelerin geliştirme imkânları da bulunacak. Hâlihazırda iş yeri olan kadınlar ise iş yerlerini nasıl büyüteceklerini planlayacaklar. Bu projeler beğeniye çıkacak. Beğenilen projelerle eğitime devam edilirlerken diğer projeler elenecek. Devam edilen projelerin sahipleri ile 3 haftalık bir eğitim süreci daha öngörülüyor. Eğitim sürecinin ardından projelerin son hali jüriye sunulacak. Ve derece yağan ilk 3 kadına 45 bin TL hibe desteği verilecek. Verilecek hibe desteklerinin geri ödemesi olmayacak. Bundan dolayı her kadın rahatlıkla başvuru yapabilir. Buna ek olarak kadınları 18 yaşından büyük 55 yaşından da küçük olması istenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP