DOLAR

32,5229

-0.08%
EURO

34,8050

-0.19%
ALTIN(gr)

2.421,13

-0,36%
BİST 100

%
Eşi Ölen Kadınlarda Kapsama Dahil Edildi Ödemenin Artması Bekleniyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Eşi Ölen Kadınlarda Kapsama Dahil Edildi Ödemenin Artması Bekleniyor

Eşi Ölen Kadınlarda Kapsama Dahil Edildi Ödemenin Artması Bekleniyor

Devlet destekli ödemelere dönem dönem zam yapılması planlanmıştı. Bu karar doğrultusunda %36 oranında zam uygulanarak 650 TL ödemelerin yapılmasına karar verildi. Özellikle kadınların desteklenmesi konusunda hızlı şekilde çalışmalar yapılıyor. Ödeme yapılacak kategorilerden biri de eşi vefat eden kadınlar olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Eşi Ölen Kadınlarda Kapsama Dahil Edildi Ödemenin Artması Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ödemelere uygulanan %36 oranındaki zam ile devlet desteklerinde fiyat artışı meydana geldi. Son yapılacak ödemeler yeni zam oranlarıyla beraber 650 TL olacak. Aylık ödeme alacak vatandaşlara 350 TL iki aylık ödeme alacak vatandaşlara 650 TL ödeme yapılacak. Bu desteklere ek olarak verilecek diğer ödemelerle beraber toplamda 3900 TL ödeme yapılmış olacak. Başvurulara olumlu dönüş sağlanan vatandaşlara ödemeler PTT aracılığı ile yapılacak. İsteyen vatandaşlar ödemeleri elden bankadan alabileceği gibi ATM’den de almak mümkün olacak.

Yeni Zam Oranları Yansıtılmış Olacak

Yapılan hesaplamalara göre devlet desteklerinin %61’inden kadınlar faydalanıyor. Yaklaşık 170 bin kadının faydalandığı bu desteklere ek olarak kocası vefat eden kadınlara da destek ödemeleri sağlanacak. Hiçbir şekilde sosyal destek almayan kadınlara toplamda 377 milyon TL ödeme yapılmış olacak. Kocası vefat eden kadınlara sağlanacak destek paketine yeni zam oranları yansıtılacak. 275 TL olarak planlanan ödemeler bu şekilde 325 TL olarak ödenecek. Başvuru şartları olarak haneye giren kişi başı gelir dikkate alınacak. Bilgilendirmenin doğru yapılması ödemelerin devamlı olması açısından önemlidir. Aksi bir durum tespit edildiğinde ödemelerin de kesileceği açıklandı. Eşi vefat eden kadınların başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınacak. Başvurular esnasında TC kimlik harici belge istenmeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP