Kamu Çalışanlarına Özel İndirimli Konut Kredisi Veren Bankalar
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kamu Çalışanlarına Özel İndirimli Konut Kredisi Veren Bankalar

Kamu Çalışanlarına Özel İndirimli Konut Kredisi Veren Bankalar

Ev sahibi olma hayalleri kuran kamu çalışanlarına özel kredi kampanyası düzenleyen çok sayıda banka bulunuyor. Memura konut kredisi çok daha uygun koşullarda kullandırılıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Kamu Çalışanlarına Özel İndirimli Konut Kredisi Veren Bankalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memura Faizsiz Konut Kredisi Veren Banka Var Mı?

Hayır, ne yazık ki kamu çalışanlarına faizsiz kredi veren hiçbir banka bulunmuyor. Kamu çalışanlarına özel kredi kampanyaları ile çok daha cazip koşullarda kredi kullanımına olanak sağlanıyor ancak faizin sıfırlandığı hiçbir kredi paketi bulunmuyor. Bankalar tarafından kullandırılan faizsiz krediler ise peşin komisyonlu kredi paketleri olarak kullandırılıyor. Yani kredi faizi peşin olarak alınıyor kalan tutar taksitlendiriliyor.

Ziraat Bankası Kamu Çalışanlarına Özel Konut Kredisi Kampanyası

Evin Ziraat’ten kredi kampanyası düzenleyen Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları ile şu anda en uygun konut kredisi veren bankalar sıralamasında ilk basamakta bulunuyor. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1,12 olarak uygulanıyor. 120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi kullanan kişilerin aylık ödemesi 1.159 lira oluyor.

Vakıfbank Kamu Çalışanlarına Konut Kredisi Kampanyası

Kamuya özel sarı panjur konut kredisi kampanyası düzenleyen banka 120 ay vadeli konut kredisi kullandırıyor. Üstelik isteyen memurlar için 3 ay ertelemeli konut kredisi kullanma fırsatı da sunuluyor. Kampanyanın tek dezavantajı ise ne yazık ki sadece yeni konut alımlarını kapsaması. Yani sadece sıfır konut alan devlet memurları kampanyadan yararlanabiliyor, ikinci el konut satışları için bu kredi paketi üzerinden konut kredisi kullanılmasına izin verilmiyor.

Memurlara Özel Kredi Kampanyaları Devam Ediyor

Devlet memurlarının düzenli maaş almaları ve maaşlarının devlet güvencesi altıda ödenmesi gibi farklı nedenlere bağlı olarak bankalar memura kredi kullandırılması konusunda daha istekli davranmaktadır. Kamu çalışanlarına özel ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi paketleri de bulunmakta olup yüksek kredi notu ortalaması olan devlet memurları daha avantajlı koşullarda kredi kullanma hakkı elde etmektedir.

Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP