Asgari Ücret Artıyor Mu? Geçerli Olan Asgari Ücret Fiyatı Ne Kadar?

Asgari Ücret Artıyor Mu? Geçerli Olan Asgari Ücret Fiyatı Ne Kadar?

Değişen kur ve ekonomik dengeden dolayı insanların aklında asgari ücretlerle ilgili sorular dönmeye başladı. Vatandaşlar 2021 yılında işçileri sevindirecek haberleri beklemekte. Peki belirlenecek yeni asgari ücret ne kadar? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
Asgari Ücret Artıyor Mu? Geçerli Olan Asgari Ücret Fiyatı Ne Kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sendikalarla hükümet arasında yıllardır süregelen asgari ücret tartışması bu zamana kadar ne yazık ki uzlaşmaya gidemedi. İşçiler haklarını tam olarak alamadıklarını öne sürerken hükümet tekliflerin makul ölçüde olduğu konusunda hem fikir. Peki bu süreç 2021’de de devam edecek mi? 2021 asgari ücret konusunda kim neler bekliyor, vaadler ne?

Uzun tartışmalar sonucunda kamuoyunu çokça meşgul eden asgari ücretler 2.324 lira olarak belirlenmişti. Büyük bir kesim bundan şikayet ederken iş verenler için karlı bir anlaşma olmuştu. Şimdi tüm gözler hükümete çevrildi. Covid-19 nedeniyle buhranlar yaşayan ekonominin işçilerin yanında yer alıp almayacağı merak konusu. Asgari ücreti belirleyen komisyon her yıl Aralık ayında toplanıp uzlaşma yoluna gidiyor. Türk İş Sendikası geçtiğimiz yıl çok mücadele etmesine rağmen beklediği rakamları bulamamış ve sert bir çıkış yapmıştır. Peki bu durum yeni ücret belirlemede etkili olacak mı? Komisyon gelecek ay tekrar toplanacak ve 2021 için kritik bir görüşme ayarlayacak. Son durumun ne olacağı ile ilgili çeşitli haberler şimdiden dolaşıyor.

Asgari Ücrette Büyük Artış

Asgari ücretle ilgili ilgili çeşitli söylentiler medyada dönmekte. Bunlardan bir tanesi artış zammının %10 ila 15 olacağı yönünde. Bu da 2.672 liraya denk geliyor ki işçiler için umut verici bir haber. Büyük bir kesim ise bu oranın çok daha fazla olacağı ve 2.800’i bulabileceğini savunuyor. Gerçek rakamının ne olacağını ise ileriki günlerde hep beraber göreceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP