DOLAR

32,4392

0.16%
EURO

35,4595

0.26%
ALTIN(gr)

2.322,81

0,18%
BİST 100

%
İsviçre’den Kripto Paraya Yeşil Işık

İsviçre’den Kripto Paraya Yeşil Işık

Ülkelerin ileri gelen yöneticilerini ve yatırımcılarını tek bir çatı altında toplamayı başaran kripto para İsviçre ekonomisinde ve borsasında da elektronik para birimi bitcoin ile damgasını vurdu. Borsa dalgalanmalarıyla piyasada kendisinden söz ettiren ve şu aralar bile yükselişte olan bitcoin İsviçre basınında önemli yer edindi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
İsviçre’den Kripto Paraya Yeşil Işık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsviçre borsa başkanı Robert Lacher kripto dünyasına çok sıcak baktığını dile getirerek elektronik para birimlerinin bir devlet tarafından incelenmesi, araştırılması ve onaya sunulduktan sonra idare edilmesini destekledi.

Kripto Para Liderliği

Dünyanın her yerine yayılan kripto para bazı ülkelerce tamamen sanal olarak düşünülse de kimi ülkeler elektronik paranın canlılığını esas alıp öncülük yapmak için sıraya giriyorlar. Bu paranın yada paraların yatırımsal fon olarak benimsendiği ülkelerde yatırımı optimize edecek Blockchain teknolojisine liderlik etmek isteyenler de var. Bunların en başında İsviçre gelmektedir. Geçtiğimiz günlerde İsviçre Ekonomi Bakanı Johann Schneider-Ammann’ın bir konferansta verdiği demeçlerden dikkat çeken ‘kripto ulusu’ terimi ülkede sanal paranın bir devrim haline geleceğinin haberi hükümeti ve ekonomistleri uyandırdı. Nakit para sevmediğini sürekli dile getiren Bakan bu tip elektronik paranın olumlu etkiler yaratacağına çok yönlülük esasıyla dikkatleri çekmeyi başardı.

Para Olarak Düşünmeyin!

İsviçre Merkez Başkanı verdiği bir basın açıklamasında kripto paralarının yatırım amaçlı olduğunu düşünmek işin ilk adımı olduğunu savundu. Finansal teknoloji ve kripto para birimi olan bitcoin ile ulusal anlamda gerçekleştirdiği reform hareketleri İsviçre’yi diğer ülkelere örnek kıldı ve kendi deyimleriyle lider yaptı. ‘Bunun şimdilik bir nakit para olmadığını bilmek ve spekülasyonlara mahal vermeden eldeki fırsatları değerlendirdiğimiz vakit ancak nakit paraya çevirecek doğru yatırımlar yapmış olduğumuzu ve sonrasında ödeme yöntemlerinde de daha çok kullanışlı olacağını bilmek kripto paraların finanse edilmesinde büyük rol oynar ’ sözlerini dile getiren başkan Thomas Jordan her ülkenin ilgi odağının kripto paralar olduğunu belirtti ve derin incelemelerde bulunduklarını dile getirdi.

İsviçre’de Bitcoin Rüzgarı

Kripto para hizmeti vermeye başlayan ve şu aralar ciddi banka reformlarına giden İsviçre rekor kırdı. 14 milyar dolar varlıkla popüler olan Falcon Private Bank müşterilerine en iyi bitcoin hizmeti sunabilmek adına bitcoin ATM’ si kurulacağının sinyalini bile verdi. Banka hesaplarına bitcoin aktarıp çıkaran yatırımcılar ülkelerinin tüm bankalarında bitcoin alımının genişletilmesini istedi ve İsviçre frangı gibi alım, satım, havale vb. banka işlemlerinin bitcoin üzerinden de yapılmasını dile getirdiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP