DOLAR

32,3306

0.24%
EURO

35,0684

-0.17%
ALTIN(gr)

2.296,16

0,83%
BİST 100

%
Borcu Olmasına Rağmen Ödemekte Zorluk Çekenlere Sevindirici Haber Geldi. Borçlarda Yapılandırma Fırsatı Geliyor.
  • Finans 365
  • Finans
  • Borcu Olmasına Rağmen Ödemekte Zorluk Çekenlere Sevindirici Haber Geldi. Borçlarda Yapılandırma Fırsatı Geliyor.

Borcu Olmasına Rağmen Ödemekte Zorluk Çekenlere Sevindirici Haber Geldi. Borçlarda Yapılandırma Fırsatı Geliyor.

Borcu olmasına rağmen dünyaca zorlu olarak geçen bu günlerde ödeme konusunda zorluk çeken vatandaşların rahat bir şekilde nefes alabilmeleri için gerekli olan yapılandırma süreci yeniden geldi. Yapılan başvurular sonrasında taksit ödemeleri başlayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
Borcu Olmasına Rağmen Ödemekte Zorluk Çekenlere Sevindirici Haber Geldi. Borçlarda Yapılandırma Fırsatı Geliyor.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılandırma sürecini kaçıran ve başvuruları yapamayan vatandaşlar için yeniden bir fırsat doğdu. Başvuru süreçlerinin tamamlanması ile yapılandırılan borçlar yeni taksit ödemeleri ile başlayacak.

Yapılandırma konusunda açıklama bekleyen vatandaşlar geçtiğimiz günlerde müjdeli haberleri aldılar. Ancak belli başlı konulara büyük oranda dikkat çekildi. Bu konulardan ilki ise yapılandırılan borçların ilk 3 ayı geciktirilmeden zamanında ödenmesi gerektiği oldu. Bu düzenlemenin çıkması ile birlikte de 10 milyondan fazla kişinin 200 milyara aşkın ödenecek olan borçlardan muaf olundu.

Yapılandırma İşlemleri

Peşin ödeme yaparak borçlarından kurtulmak isteyen birçok vatandaş bu süreçte borçlarının yüzde doksanlık kısmının silinmesini sağladı. Peşin ödemek yerine taksit ile ödeme yapmayı düşünen vatandaşların ise on sekiz ya da otuz altı vade imkanları önlerine sunuldu. Yapılandırma süreci tamamlandıktan sonra ise vatandaşların ilk 3 ay taksitlerine dikkat etmeleri ve zamanında ödemeleri gerektiğini bildirildi.

Taksit ödemeleri ise 1 Mart tarihi ile vatandaşlar tarafından ödenmeye başlayacak. 31 Mart tarihi ise yapılandırma sürecine giren vatandaşların ilk taksitlerini ödemeleri için ayrılacak son gün olacak. Taksit ödemeleri ise vatandaşlara kolaylık olması için her iki ayda bir olacak şekilde belirlendi. Yeni bir düzenlemenin ardından ise vatandaşlara yeni bir müjde sunuldu ancak bu müjdeden yararlanabilmek için ilk iki taksitin zamanında ödenmesi gerektiği de bildirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP