DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
SGK’dan Şok Çalışma Vatandaşlara 4500 TL Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • SGK’dan Şok Çalışma Vatandaşlara 4500 TL Ödeme Yapılacak

SGK’dan Şok Çalışma Vatandaşlara 4500 TL Ödeme Yapılacak

Emekliler devlet destekleri konusunda kısıtlı olsa da diğer çalışmalarda birçok hakka sahip. O çalışma nihayet duyuruldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
SGK’dan Şok Çalışma Vatandaşlara 4500 TL Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilerin devletten destek alma noktasında birtakım engeller yaşadığı herkesin malumu. Devletten destek almak için hane içinde kişi başı 700 TL geliri olması ve hiçbir4 sosyal güvenlik kurumuyla bağlantıya geçilmemesi konuşulurken emekliler bu kapsamın dışında kalıyor devamlı. Son dönemlerde pandemi dolayısıyla iş sahibi de olmayan vatandaşın muhtaçlık aylığı alması da imkansız gibi gözüküyor. Çünkü muhtaçlık aylığının alınması için kişilerin emekli olmaması gerekiyor. 65 yaş aylığın alamayan vatandaşın için yapılan bu çalışma yine emeklilere denk gelmiyor. Ancak yapılan bu son çalışmaya göre makus kader yıkılıyor her emekli vatandaşa devlet ödeme yapacak. Gerekli artları yerine getiren emekli vatandaşlar bankalardan kredi alır gibi devletten kredi almış olacak. 4500 TL’ye kadar verilecek ödemelerin vade seçenekleri emekli vatandaşların hoşuna gitti. 36 aya varan vade seçenekleri bulunuyor.

Yaş Sınırı Bu Defa Olmayacak

Emeklilerin devletten destek almamaları krediyi almak için gerekli olsa da tam anlamıyla yeterli değil. İhtiyaç halinde evde yaşayan kişi sayısı baz alındığında devlet desteği alamsı gereken emekliler devletten destek almışsa yine kredi alabilecek. Toplu verilecek olan para taksitlere ayrılmayacak. Bu sayede vatandaşın eli oldukça rahatlayacak. Yaş sınırı koymayan devlet emekli olan her vatandaşa bu krediyi vermiş olacak. Diğer ödemelerde olduğu gibi 65 yaş sınırı henüz getirilmiş değil. Ödeme için başvurular SGK üzerinden yapılacak. SGK son dakika değişikliği olmazsa başvuruları hem online hem yüz yüze kabul edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP