DOLAR

32,3825

0.19%
EURO

35,0667

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,31

0,27%
BİST 100

%
Kripto Para Borsası Binance’ta Olağanüstü Hal

Kripto Para Borsası Binance’ta Olağanüstü Hal

7 Mart günü yaşanan olağan dışı borsa işlemleri üzerine inceleme başlatan Binance borsası, tüm işlemleri askıya aldı. Sosyal medyada, borsanın siber saldırıya uğradığı üzerine söylentiler yayıldı. Bazı kullanıcılar üzerinde panik havası estiren olay üzerine, bitcoin fiyatı 10.000 doların altına indi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Kripto Para Borsası Binance’ta Olağanüstü Hal
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saldırı şüphesi taşıyan olayın detayında ise, saldırının borsaya değil de alış satış işlemleri için bot kullanan hesaplara yönelik olduğu açıklandı. Kullanıcıların sahip olduğu alt koinleri, piyasa fiyatından satarak, Viacoin (VIA) isimli başka bir alt koin alınması ile gerçekleşen saldırı sonucu Viacoin fiyatında %45 oranında artış yaşandı.

Piyasada olumsuz Binance havası esiyor

Çok sayıda kullanıcının olaydan etkilendiğini sosyal medya üzerinden duyurması üzerine kripto para piyasasında sert düşüşler yaşandı. Olay günü piyasada oluşan olumsuz durumu gidermek için, Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter üzerinden tüm yatırımların güvende olduğunu bildiren mesaj yayınladı.

“Tüm fonlar güvende. Ticari işlemlerde bir takım olağandışı durumlar var, otomatik alarmlar tetiklendi. Bazı hesaplar önceden kimlik avı saldırısından etkilenmiş olabilir. Hala soruşturma içindeyiz. Tüm fonlar güvendedir.” şeklinde açıklama yapan Zhao, “An itibari ile doğrulanan kurbanların, sadece API anahtarı kaydı (botlar veya diğer işlemler için) olan hesaplar olduğu görüldü. Binance platformunun etkilendiğine yönelik herhangi bir kanıt yoktur.” ifadelerini mesajına ekledi.

Son durum

Destek bölümünden yapılan açıklamaya göre, saldırı için kullanılan kimlik avı tuzaklarının izi, Ocak ayına kadar dayanmakta. Günümüze kadar saldırganlar ele geçirdikleri hesaplarda birer API anahtarı kaydettirmiş ve olay gününe kadar herhangi başka işlem yapmamışlardır. İki dakikalık saldırı boyunca, daha önceden oluşturulmuş 31 adet hesap, saldırıya uğrayan hesapların, alış işlemi yaparak fiyatının yükselmesine sebep oldukları Viacoin’in satışını yaparak, bitcoin kazanmaya çalıştılar. Ancak borsanın risk yönetimi sistemine takılan işlemler donduruldu, hatta saldırganların ellerindeki koinlere de el konulmuş durumda. Sıkı güvenlik denetimlerinden sonra işlemlere tekrar izin veren Binance borsası, kullanıcılarına dijital işlemler yaparken daha güvenli hareket etmelerini salık verdi.

Henüz çok yeni bir sistem olan kripto para dünyası, gerçekleşen çeşitli saldırılar nedeniyle “Vahşi Batı” tabiri ile anılmakta.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP